Лайм

Як зробити на зиму смачну ікру з перерослих кабачків: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію на зиму. І якщо ви вже закрили помідори у власному соку або салат із кабачків Тещин язик, спробуйте також приготуватити ікру з перестиглих кабачків. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: кабачки (2 кг), морква (1 кг), цибуля (750 г), цукор (50 г), солодка сушена паприка (10 г), сіль (1 ст. л. з гіркою), суміш перців (0, 5 ч. л.), столовий оцет 9% (75 мл), часник (2 головки), рослинна олія (200 мл), томатна паста (250 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Перестиглі кабачки промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і вирізаємо м'якоть з насінням, нарізаємо середніми шматочками.

Моркву та цибулю теж чистимо, споліскуємо, нарізаємо довільним чином. Потім кабачки, моркву та цибулю подрібнюємо за допомогою м'ясорубки у пюре.

Ставимо на плиту каструлю з товстим дном, перекладаємо в неї овочеву масу, додаємо сіль, солодку паприку, суміш перців та олію. Варимо на середньому вогні, періодично помішуючи, близько 1,5 години. Потім перебиваємо масу блендером до однорідності.

Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес. Додаємо його, а також томатну пасту та оцет у каструлю з овочами, проварюємо ще 30-40 хвилин під закритою кришкою. Не забуваємо помішувати.

Банки та кришки заздалегідь промиваємо та витираємо насухо. Стерилізуємо будь-яким зручним способом: на водяній бані, у мікрохвильовій печі або духовці. Кришки достатньо прокип'ятити 10-15 хвилин у воді.

Розкладаємо гарячу кабачкову ікру у банки, прикриваємо, але не закриваємо кришками. Стерилізуємо там при температурі 160-180°С у духовці або у великій каструлі з водою приблизно 20-30 хвилин.

Закочуємо, перевертаємо догори дном і укутуємо теплою ковдрою до повного остигання приблизно на добу. Потім прибираємо банки з ікрою у прохолодне темне місце до зими.

Фото: instagram.com/malvalanda

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Баклажани по-корейськи: ця пікантна закуска не залишить нікого байдужим

Приготуйте баклажани по-корейськи - пікантний смак цій закусці додає цікавий соус

Як випрати кросівки в пральній машині: корисні поради

Експерти розповіли, як випрати кросівки в пральній машині і дали корисні поради

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто