Лайм

Як приготувати на зиму смачне асорті з помідорів і огірків: популярний рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами та соліннями. А в умовах війни та продовольчої кризи така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже зробили декілька банок томатного соусу або ж закрили огірки четвертинками з часником та петрушкою, цього разу здивуйте рідних асорті з помідорів та огірків. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти на 6 банок по 1 л: огірки (1,4-1,5 кг), помідори (1,4-1,5 кг), кріп (50 г), часник (8 зубчиків), перець горошком (12 шт.), лавровий лист (4 шт.), листя смородини (30 г), оцет (3 ст. л.).

Інгредієнти для маринаду: вода (3 л), сіль (6 ст. л.), цукор (6 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Банки та кришки для консервації ретельно миємо з харчовою содою або рідким миючим засобом. Стерилізуємо кришки 10-15 хвилин у каструлі з водою, а банки – на пару або в духовці. Для цього необхідно поставити їх на решітку в холодну духовку та включити температуру 150-180°С. Після того, як духовка нагріється, чекаємо приблизно 20 хвилин.

Огірки ретельно промиваємо у проточній воді. Викладаємо їх у велику ємність та заливаємо холодною водою приблизно на 5 годин. Потім обрізаємо кожен з обох боків. Кип'ятимо воду і кожен огірок опускаємо на кілька секунд в окріп.

Помідори ретельно промиваємо у воді.

Смородинове листя споліскуємо у воді та викладаємо на паперові рушники. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики.

На дно підготовлених банок кладемо часник, лавровий лист, перець горошком, листя смородини та кріп. Потім викладаємо бланшовані огірки та свіжі помідори. Заливаємо окропом, накриваємо кришкою та залишаємо приблизно на 30 хвилин.

Потім воду з банок зливаємо в каструлю, додаємо в неї сіль і цукор, перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Доводимо до кипіння та знову заливаємо овочі в банках. Повторюємо цей процес ще раз.

Наприкінці заливаємо в кожну банку по 0,5 ст. л. оцту. Закочуємо банки кришками і перевертаємо догори дном. Обгортаємо теплим пледом або ковдрою приблизно на добу, потім прибираємо в холодне темне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею