Лайм

Не потрібен розсіл і маринад. Як зберегти помідори на зиму без консервації

Спробуйте новий спосіб

Кожна господиня має свій, перевірений часом рецепт консервації томатів на зиму: хтось закриває помідори по-фінськи, інші – пікантні з кетчупом чилі, а хтось вважає за краще готувати томатний соус, який потім можна використовувати і для приготування борщу, і для піци. theLime підібрав для вас ще один спосіб, як зберегти помідори до зими без розсолу та маринаду.

Інгредієнти на банці 3 л: помідори (1,6-2 кг), гірчичний порошок.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для такої заготовки знадобляться цілі помідори без пошкоджень і ті, що не перезріли. Промиваємо їх під проточною водою і викладаємо на свіжому повітрі, щоб вони добре просохли.

Потім стерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним для вас способом: у мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовці. Для такої заготовки найкраще підійдуть великі банки (2-3 л), які зручно стерилізувати у духовці. Ставимо кожну банку шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 160-180°С і чекаємо приблизно 20-25 хвилин. Кришки кип'ятимо 10-15 хвилин у каструлі.

На дно кожної банки сухою та чистою столовою ложкою щедро насипаємо гірчичний порошок. Помідори кладемо нагору тією стороною, де була плодоніжка. Кожен шар пересипаємо гірчицею.

Коли банка заповниться, насипаємо зверху ще 1 ст. л. гірчичного порошку і закочуємо стерильною та сухою кришкою. Після цього бажано покласти банку на бік і покатати або обережно перевернути на кришку, щоб порошок рівномірніше розподілився по всіх помідорах.

Ставимо банки в темне прохолодне місце – найкраще у льох, де вони зберігатимуться при температурі +3-5°С.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій

Як накрити стіл на Різдво за одну годину: рецепти швидких закусок і салатів

Розповідаємо про прості рецепти страв і закусок, які можна приготувати на Різдво за одну годину

Святкуємо Святвечір: головні традиції українців і що не можна робити в цей день

Розповідаємо, які є традиції на Святвечір, які страви їдять на вечерю і що не можна робити