Лайм

Як закрити пікантні огірки четвертинками з часником і петрушкою: рецепт із відео

Здивуйте себе та своїх близьких

Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами та соліннями. А в умовах війни та продовольчої кризи така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже зробили декілька банок огірків з оливками або маринованих з морквою по-корейськи, цього разу урізноманітніть меню новою заготовкою з часником і петрушкою. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти: огірки (4 кг), цукор (1 склянка), сіль (2 ст. л.), рослинна олія (1 склянка), оцет (1 склянка), часник (2 головки), зелень петрушки, мелений чорний перець (1-2 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду в проточній воді. Замочуємо їх у ванній або у великому тазу у прохолодній воді – приблизно на годину. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Відрізаємо краї та розрізаємо кожен огірок на четвертинки.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.

Зелень петрушки промиваємо у проточній воді, викладаємо на рушник, щоб витікла зайва рідина. Потім подрібнюємо її ножем.

Викладаємо нарізані огірки у велику каструлю, додаємо цукор, сіль, чорний мелений перець, часник, петрушку та рослинну олію. Ретельно перемішуємо та залишаємо у такому вигляді приблизно на 3-4 години. Потім додаємо оцет і знову перемішуємо.

Тим часом миємо банки з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо їх насухо. Викладаємо суміш у підготовлені банки, утрамбовуємо та заливаємо соком, який пустили огірки за цей час, накриваємо кришками.

Ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо марлю або рушник. Викладаємо в неї банки з огірками, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 20-25 хвилин після закипання води. Потім акуратно дістаємо, герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо на добу теплою ковдрою або пледом, а потім прибираємо у прохолодне місце до зими.

У холодну пору року дістаємо заготовку та насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

РЕЦЕПТИпросто і смачно (@mykitchen.in.ua)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу