Лайм

Смакує абсолютно до всього. Рецепт гострого соусу з болгарського перцю на зиму

Зробіть декілька банок на дозвіллі

Іноді стравам не вистачає якоїсь родзинки, і саме соус може виправити це. І якщо ви вже робили грузинський соус ткемалі зі слив або оригінальний соус до м'яса з айви, цього разу поекспериментуйте з гострим соусом із болгарського перцю. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: червоний болгарський перець в очищеному вигляді (1 кг), гострий перець (1 шт.), часник (1 головка), оливкова чи рослинна олія (50 г), томатна паста 25% (100 г), оцет 9% (20 г) ), сіль, чорний перець.

Фото: instagram.com/malvalanda

Приготування:

Болгарський перець промиваємо під проточною водою, очищаємо від плодоніжок, насіннєвої коробки та білих прожилок. Часник чистимо від лушпиння, а гострий перець – від кісточок.

Пропускаємо через м'ясорубку усі підготовлені інгредієнти.

У каструлю з товстим дном виливаємо олію, подрібнені овочі, томатну пасту, перемішуємо. Ставимо на плиту і чекаємо, доки все разом закипить.

Після того, як овочі закиплять, зменшуємо вогонь до мінімуму і накриваємо кришкою, тушкуємо до м'якості, періодично помішуючи, щоб маса не прилипла до дна. Потім солимо і перчимо за смаком. Варимо приблизно 1 годину.

В кінці додаємо оцет, перемішуємо і даємо прокипіти соусу буквально 2-3 хвилини.

Тим часом підготуємо банки – їх необхідно промити під проточною водою з харчовою содою або рідким миючим засобом. Витираємо насухо і розливаємо гарячий соус у них.

Беремо велику каструлю для стерилізації та застилаємо її дно рушником або марлею, щоб банки не потріскалися. Ставимо в неї банки з соусом, заливаємо по плічка водою і вмикаємо плиту. Стерилізуємо приблизно 15-25 хвилин після закипання води. Потім дістаємо та герметично закриваємо кришками, які попередньо потрібно прокип'ятити близько 5 хвилин.

Чекаємо, поки соус охолоне за кімнатної температури, а потім прибираємо його в темне прохолодне місце до зими.

А в холодну пору року такий соус доповнить абсолютно будь-яку м'ясну страву.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Принесе фінансові можливості: яким знакам Зодіаку пощастить з грошима у травні

Овнів, Козерогів та Близнюків чекає фінансовий успіх у травні - астрологи поділилися прогнозом для цих знаків Зодіаку

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Через якісь помилки та поширені причини не піднімається тісто на паску, а випічка тріскається, западає всередину або підгоряє  

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу