Лайм

Для любителів пікантного. Рецепт сирої аджики з хроном на зиму

Таку заготовку можна зберігати у холодильнику 2-3 місяці

Кожна господиня знає один або декілька рецептів аджики – абхазької та грузинської приправи у вигляді пастоподібної маси, до складу якої входять перетерті овочі. І якщо ви вже робили гостру аджику традиційним способом, спробуйте приготувати сиру аджику – тобто без варіння. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти: помідори (2 кг), болгарський перець (1 кг), гострий перець (1/2 стручка), часник (200 г), хрін (200 г), сіль (2 ст. л.), цукор (3 ст. л.), оцет 9% (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Помідори промиваємо під проточною водою, витираємо насухо, розрізаємо навпіл і вирізаємо місця кріплення плодоніжок. Нарізаємо їх середніми шматочками, потім пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером. Переливаємо у велику миску.

Болгарський та гострий перець споліскуємо, розрізаємо, очищаємо від насіння та білих прожилок. Нарізаємо їх довільним чином, подрібнюємо у м'ясорубці чи блендері.

Часник очищаємо від лушпиння і теж пропускаємо через м'ясорубку.

Хрін чистимо, миємо, видаляємо чорні крапки, ріжемо тонкими пластинками, подрібнюємо, як і попередні овочі.

Перемішуємо всі гострі інгредієнти до однорідної маси та залишаємо на 5 хвилин. Потім змішуємо їх із томатною основою – робити це необхідно чистою дерев'яною лопаткою рухами знизу вгору, щоб усі овочі з'єдналися.

Слідом у масу додаємо сіль, цукор і 9% оцет. Ретельно перемішуємо та пробуємо на смак – якщо необхідно, додаємо щось. Залишаємо аджику приблизно на 1 годину, щоб вона настоялась за кімнатної температури.

Тим часом підготуємо банки та кришки. Якщо банки невеликого розміру (до 500 мл), стерилізуємо їх у мікрохвильовій печі, наливши в кожну трохи води. Включаємо найбільшу потужність і чекаємо 5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

У стерильні банки розкладаємо сиру аджику і герметично закриваємо кришками, прибираємо в холод. Зберігати таку заготовку можна приблизно 2-3 місяці у холодильнику.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень

З Вербною неділею: красиві і душевні привітання зі святом своїми словами

Як красиво своїми совами привітати близьких із Вербною неділею 28 квітня – привітання зі святом у прозі