Квасоля, мабуть, найпопулярніша бобова культура. З неї готують супи-пюре, паштети, котлети та всілякі салати, у тому числі й на зиму. theLime поділиться простим рецептом консервованої квасолі з овочами - така страва готується швидко і зберігається досить довго в банках без стерилізації.
Інгредієнти: квасоля (900 г), помідори (1,5-2 кг), цибуля ріпчаста (1 кг), перець солодкий (1 кг), морква (1 кг), олія (1 склянка), оцет (50 мл) , запашний перець (5 горошинок), лавровий лист (2 шт.), сіль (2,5-3 ст.л.), цукор (320 г).
Приготування:
Квасолю промийте, залийте холодною водою і залиште на 3-4 години. Потім воду злийте, залийте свіжою та поставте на вогонь. Варіть до готовності, але не переваріть. Боби мають залишатися цілими.
Підготуйте овочі. Моркву очистіть та натріть на тертці. Цибулю та солодкий перець наріжте кубиками. Помідори перетворіть на пюре за допомогою блендера.
Візьміть сковороду та обсмажте моркву з додаванням олії. Окремо закип'ятіть томатну суміш разом з олією, сіллю та цукром. Варіть приблизно 10 хвилин. Додайте в сотейник з помідорами обсмажену моркву і тушкуйте приблизно таку саму кількість часу.
Після цього викладіть до маси цибулю, перець і кип'ятіть на слабкому вогні 10 хвилин. Потім перекладіть квасолю та тушкуйте ще 25 хвилин. Під час готовки додайте запашний перець, лаврушку та влийте оцет.
Готовий салат із квасолі з овочами розкладіть по стерилізованих банках і закатайте. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 15 банок по 0,5 л.
- Раніше ми розповідали, як закрити на зиму салат зі стручкової квасолі з помідорами.
- Дізнайтесь також, як закрити на зиму смачний салат з баклажанів та помідорів .
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.