Лайм

Як закрити на зиму смачну квасолю з овочами: простий рецепт

Ця страва має насичений смак та апетитний зовнішній вигляд

Квасоля, мабуть, найпопулярніша бобова культура. З неї готують супи-пюре, паштети, котлети та всілякі салати, у тому числі й на зиму. theLime поділиться простим рецептом консервованої квасолі з овочами - така страва готується швидко і зберігається досить довго в банках без стерилізації.

Інгредієнти: квасоля (900 г), помідори (1,5-2 кг), цибуля ріпчаста (1 кг), перець солодкий (1 кг), морква (1 кг), олія (1 склянка), оцет (50 мл) , запашний перець (5 горошинок), лавровий лист (2 шт.), сіль (2,5-3 ст.л.), цукор (320 г).

Фото: instagram.com/recepti_ot_yulii

Приготування:

Квасолю промийте, залийте холодною водою і залиште на 3-4 години. Потім воду злийте, залийте свіжою та поставте на вогонь. Варіть до готовності, але не переваріть. Боби мають залишатися цілими.

Підготуйте овочі. Моркву очистіть та натріть на тертці. Цибулю та солодкий перець наріжте кубиками. Помідори перетворіть на пюре за допомогою блендера.

Візьміть сковороду та обсмажте моркву з додаванням олії. Окремо закип'ятіть томатну суміш разом з олією, сіллю та цукром. Варіть приблизно 10 хвилин. Додайте в сотейник з помідорами обсмажену моркву і тушкуйте приблизно таку саму кількість часу.

Після цього викладіть до маси цибулю, перець і кип'ятіть на слабкому вогні 10 хвилин. Потім перекладіть квасолю та тушкуйте ще 25 хвилин. Під час готовки додайте запашний перець, лаврушку та влийте оцет.

Готовий салат із квасолі з овочами розкладіть по стерилізованих банках і закатайте. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 15 банок по 0,5 л.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні