Лайм

Як закрити на зиму салат зі стручкової квасолі з помідорами: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Зі спаржевої або, як її ще називають, стручкової квасолі можна приготувати безліч страв, наприклад, теплий салат або пікантну закуску в корейському стилі. Або, як варіант, закрити на зиму салат із такої квасолі з помідорами та болгарським перцем. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: помідори (2 кг), морква (0,5 кг), цибуля (0,5 кг), стручкова квасоля (1 кг), перець болгарський (1 кг), часник (1 головка), рослинна олія (200 мл) ), цукор (5 ст. л.), сіль (2 ст. л.), оцет 9% (70 мл), перець чилі (1 шт. за бажанням).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для такої заготовки краще взяти банки по 0,5 л. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. Стерилізуємо будь-яким зручним способом: в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовці. Кришки кип'ятимо приблизно 10 хвилин у воді.

Помідори промиваємо у проточній воді, робимо невеликі надрізи та обдаємо окропом. Потім акуратно знімаємо з них шкірку і подрібнюємо блендером або м'ясорубкою.

Усі овочі промиваємо. Цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями, а моркву тремо на тертці. Болгарський перець очищаємо від насіння та нарізаємо тонкими смужками. За бажанням також можна додати перець чилі.

Спаржеву квасолю промиваємо під проточною водою, залежно від розміру стручків, розрізаємо на 2-3 шматочки.

Переливаємо томатну суміш у каструлю, додаємо олію, сіль і цукор. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. Потім додаємо цибулю та моркву, чекаємо, поки все закипить. Слідом додаємо стручкову квасолю та болгарський перець, тушкуємо до готовності всіх овочів. Наприкінці вливаємо оцет, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Викладаємо салат у стерильні банки, закриваємо кришками, перевертаємо і укутуємо теплим пледом, махровим рушником або ковдрою до повного остигання (приблизно на добу). Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

У холодну пору року дістаємо баночку салату зі стручкової квасолі з помідорами і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні