З урожаєм помідорів цього року пощастило не всім, і причин тому безліч, починаючи з війни з російськими окупантами і закінчуючи всюдисущою фітофторою. Якщо вам вдалося виростити достатньо стиглих плодів або ви придбали їх на ринку, рекомендуємо приготувати домашній кетчуп на зиму. Такий соус можна подавати до м'яса, готувати з ним рагу, заправляти спагетті, використовувати для піци та багатьох інших страв. Вийде він ароматним і кисло-солодким, з помірною гостротою.
Інгредієнти: 3 кг стиглих та міцних помідорів, 1 кг яблук кислих сортів (Антонівка, Семеренко, Гренні Сміт), 1-2 головки часнику, 1 склянка оцту 9%, 1 склянка цукру, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. сухої гірчиці, 0,5 чайної ложки червоного меленого перцю, 0,5 чайної ложки меленої кориці.
Приготування:
Чисті помідори та яблука розрізати на четвертинки та поварити на повільному вогні до м'якості (близько 1,5 години). Дочекатися охолодження та перетерти через сито.
Томатно-яблучне пюре знову перекласти в каструлю, додати розчавлений або дрібно нарізаний часник, сіль, цукор, гірчицю, червоний перець та корицю.
Довести до кипіння на повільному вогні та варити 30 хвилин, періодично помішуючи.
За 5 хвилин до готовності додати оцет. Готовий кетчуп розлити у стерилізовані банки та герметично закатати. Охолодити та прибрати на зберігання.
- Читайте також, як закрити на зиму густу томатну пасту.
- Раніше ми ділилися рецептом соусу Сацебелі до м'яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.