Лайм

Як зробити кетчуп у домашніх умовах: класичний рецепт з яблуками

Закрийте на зиму смачний соус

З урожаєм помідорів цього року пощастило не всім, і причин тому безліч, починаючи з війни з російськими окупантами і закінчуючи всюдисущою фітофторою. Якщо вам вдалося виростити достатньо стиглих плодів або ви придбали їх на ринку, рекомендуємо приготувати домашній кетчуп на зиму. Такий соус можна подавати до м'яса, готувати з ним рагу, заправляти спагетті, використовувати для піци та багатьох інших страв. Вийде він ароматним і кисло-солодким, з помірною гостротою.

Інгредієнти: 3 кг стиглих та міцних помідорів, 1 кг яблук кислих сортів (Антонівка, Семеренко, Гренні Сміт), 1-2 головки часнику, 1 склянка оцту 9%, 1 склянка цукру, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. сухої гірчиці, 0,5 чайної ложки червоного меленого перцю, 0,5 чайної ложки меленої кориці.

Фото: Getty Images

Приготування:

Чисті помідори та яблука розрізати на четвертинки та поварити на повільному вогні до м'якості (близько 1,5 години). Дочекатися охолодження та перетерти через сито.

Томатно-яблучне пюре знову перекласти в каструлю, додати розчавлений або дрібно нарізаний часник, сіль, цукор, гірчицю, червоний перець та корицю.

Довести до кипіння на повільному вогні та варити 30 хвилин, періодично помішуючи.

За 5 хвилин до готовності додати оцет. Готовий кетчуп розлити у стерилізовані банки та герметично закатати. Охолодити та прибрати на зберігання.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев

Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки

Скільки потрібно варити зелену та білу спаржу, як правильно її підготувати, а також скільки хвилин обсмажувати на сковороді  

Сандалі дідуся і слінгбекі: стилістка назвала головні взуттєві тренди цього літа

Модельєр продемонструвала, які варіанти модного взуття доглянути на літній сезон, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу