Кожна господиня має свій, перевірений часом рецепт консервації томатів на зиму: хтось вважає за краще закривати помідори у власному соку, хтось – солодкі мариновані помідори, а інші – томатний соус Сацебелі. theLime підібрав для вас авторський рецепт смачного домашнього кетчупу, розміщеного в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: помідори (3 кг), цибуля (0,5 кг), сливи (0,25 кг), кислі яблука (0,5 кг), буряк (1 шт.), болгарський перець (0,5 кг), чорний перець (10 шт.), ароматний перець (5 шт.), гвоздика (2 шт.), червоний перець (1 ст. л.), цукор (100 г), сіль (1,5 ст. л.), кориця (0,5 ч. л.), оцет 9% (50 мл).
Приготування:
Всі овочі та фрукти промиваємо у проточній воді. Буряк і цибулю очищаємо, з болгарського перцю вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Зі слив видаляємо кісточки, яблука чистимо і вирізаємо насіння. Нарізаємо все довільним чином.
Викладаємо всі овочі, фрукти та спеції в каструлю та варимо 1,5 години без кришки на середньому вогні, періодично перемішуючи. Потім подрібнюємо блендером до однорідної консистенції, а згодом перетираємо через сито.
В отримане пюре додаємо цукор, сіль. Знову ставимо на вогонь та уварюємо на слабкому вогні без кришки приблизно годину. Періодично перемішуємо у процесі варіння.
Якщо ви закриватимете кетчуп на зиму, за 5 хвилин до кінця слід додати оцет.
Тим часом підготуємо банки та кришки – стерилізуємо їх будь-яким способом (у каструлі, мікрохвильовій печі, мультиварці, духовці).
Розливаємо кетчуп у стерильні банки та закриваємо герметично кришками. Укутуємо до повного остигання на добу, потім переносимо в прохолодне темне приміщення.
- Раніше ми розповіли, як приготувати кисло-солодкий соус ткемалі зі сливи на зиму.
- Читайте також на theLime, як зберегти помідори на зиму без консервації.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.