Лайм

З буряком, яблуками та сливами. Рецепт смачного домашнього кетчупу на зиму

Зробити його простіше простого

Кожна господиня має свій, перевірений часом рецепт консервації томатів на зиму: хтось вважає за краще закривати помідори у власному соку, хтось – солодкі мариновані помідори, а інші – томатний соус Сацебелі. theLime підібрав для вас авторський рецепт смачного домашнього кетчупу, розміщеного в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: помідори (3 кг), цибуля (0,5 кг), сливи (0,25 кг), кислі яблука (0,5 кг), буряк (1 шт.), болгарський перець (0,5 кг), чорний перець (10 шт.), ароматний перець (5 шт.), гвоздика (2 шт.), червоний перець (1 ст. л.), цукор (100 г), сіль (1,5 ст. л.), кориця (0,5 ч. л.), оцет 9% (50 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Всі овочі та фрукти промиваємо у проточній воді. Буряк і цибулю очищаємо, з болгарського перцю вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Зі слив видаляємо кісточки, яблука чистимо і вирізаємо насіння. Нарізаємо все довільним чином.

Викладаємо всі овочі, фрукти та спеції в каструлю та варимо 1,5 години без кришки на середньому вогні, періодично перемішуючи. Потім подрібнюємо блендером до однорідної консистенції, а згодом перетираємо через сито.

В отримане пюре додаємо цукор, сіль. Знову ставимо на вогонь та уварюємо на слабкому вогні без кришки приблизно годину. Періодично перемішуємо у процесі варіння.

Якщо ви закриватимете кетчуп на зиму, за 5 хвилин до кінця слід додати оцет.

Тим часом підготуємо банки та кришки – стерилізуємо їх будь-яким способом (у каструлі, мікрохвильовій печі, мультиварці, духовці).

Розливаємо кетчуп у стерильні банки та закриваємо герметично кришками. Укутуємо до повного остигання на добу, потім переносимо в прохолодне темне приміщення.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг