В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію. І якщо ви вже закрили на зиму помідори у власному соку та томатний соус Сацебелі, приготуйте також густу томатну пасту, яку можна використовувати як основу для соусів та супів. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: помідори (2 кг), цибуля (1 шт.), лавровий лист (1 шт.), цукор (1 ст. л.), сіль (1 ч. л.), яблучний оцет або столовий 9% (1 ст. л.).
Приготування:
Для приготування томатної пасти потрібно взяти стиглі, м'ясисті помідори. Промиваємо їх, робимо невеликі надрізи та опускаємо в окріп на 5 хвилин. Очищаємо шкірку і зрізаємо місця кріплення плодоніжки. М'якоть нарізаємо довільним чином.
Цибулю очищаємо і ріжемо ножем на середні шматочки.
Викладаємо помідори в каструлю, тушкуємо на мінімальному вогні приблизно 5 хвилин, потім додаємо цибулю. Продовжуємо варити все разом, а сік, що виділився, періодично зливаємо. Потім подрібнюємо масу занурювальним блендером. Якщо його немає, можна скористатися м'ясорубкою.
Додаємо в томатне пюре сіль та цукор, лавровий лист, а також інші спеції за бажанням: запашний перець, перець чилі, сушений кріп, петрушку.
Варимо на невеликому вогні до бажаної густоти приблизно 1,5-2 години. Наприкінці додаємо оцет.
Тим часом підготуємо банки та кришки. Для томатної пасти краще взяти невеликі банки (до 0,5 л). Промиваємо їх під проточною водою з содою. Ставимо в мікрохвильову піч, наливаємо в кожну трохи води і ставимо на найбільшу потужність на 5-7 хвилин. Кришки кип'ятимо близько 5-7 хвилин або обдаємо окропом.
Розливаємо гарячу томатну пасту в стерильні банки, щільно закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Чекаємо, поки заготовка охолоне і прибираємо її у темне місце. Зберігати її можна за кімнатної температури.
- Раніше ми розповіли, як зробити смачний домашній кетчуп.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму гостру аджику.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.