Серпень – сезон урожаю, коли українські господині намагаються використати стиглі фрукти та овочі з максимальною ефективністю. theLime ділиться актуальними рецептами домашньої консервації, і якщо ви вже приготували густе як мармелад повидло, дізнайтеся, як зробити на зиму ароматне яблучне пюре.
Пюре з яблук можна готувати як із цукром, так і без. Цукор - консервант, тому така заготівля зберігатиметься довше. Втім, є спосіб приготувати яблучне пюре тривалого зберігання без грама цукру.
Рецепт яблучного пюре із цукром
2 кг яблук помийте, видаліть серединки і наріжте кубиками. У каструлю додайте трохи води (близько 100 мл), склянку цукру та на повільному вогні потушкуйте яблука до м'якості. Пюруйте яблука заглибним блендером або перетріть через сито. Додайте ще цукру (до 1 склянки) та поставте на вогонь ще на 5-10 хвилин. Щоб пюре не пригорало, радимо постійно його помішувати.
По готовності розлийте яблучне пюре у стерилізовані банки та закатайте кришками. Остудіть та приберіть на зберігання до зими. До речі, таке солодке пюре буде гарним соусом до м'яса - буженини, реберець, качки.
Рецепт яблучного пюре без цукру
2 кг яблук солодких сортів помийте, обріжте хвостики, очистіть від серединки та наріжте часточками. Покладіть у каструлю та додайте до 100 мл води. Закрийте кришкою, дочекайтеся закипання води та варіть на повільному вогні до м'якості (близько 20 хвилин). Заглибним блендером пюруйте яблука (або перетріть їх через сито). Коли маса стане однорідною, додайте половину чайної ложки лимонної кислоти. Перемішайте, закрийте кришкою каструлю і поваріть ще пару хвилин.
Розлийте пюре в стерилізовані банки, закатайте кришками і переверніть дном догори. Накрийте ковдрою, дочекайтеся охолодження і заберіть у темне прохолодне місце на довге зберігання.
- Читайте також, як приготувати яблучний насипний пиріг Три склянки.
- У домашніх умовах можна зробити дуже вдалий кетчуп із яблуками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.