Лайм

Рецепт ароматного яблучного повидла з апельсином, що виходить густим, як мармелад

Закрийте кілька банок на дозвіллі

Багато з нас люблять літо за велику кількість сезонних ягід і фруктів, які містять різні вітаміни та мікроелементи. Взимку така розкіш доступна не всім, тому варто запастися смачною консервацією. Раніше ми розповідали, як приготувати запашне варення з айви, а тепер підібрали рецепт густого яблучного повидла. Готують його без крохмалю та інших загущувачів.

Інгредієнти: очищені яблука (1,1-1,2 кг), цукор (600 г), апельсин (1 шт.), кориця (0,3 ч. л.).

Читайте також: Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярності: його їдять як соус до м'яса.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Заздалегідь підготуємо банки та кришки: промиваємо їх у проточній воді з мийним засобом або содою, потім стерилізуємо. Зробити це можна в мікрохвильовій печі, мультиварці, каструлі або в духовці. Кришки кип'ятимо у воді близько 10 хвилин або просто обдаємо окропом.

Яблука промиваємо у проточній воді, очищаємо від шкірки та насіннєвої коробочки, дрібно ріжемо. Викладаємо їх у каструлю, пересипаємо цукром і залишаємо в такому вигляді приблизно на 1-2 години, щоб вони пустили сік.

Миємо апельсин, витираємо його насухо, знімаємо цедру за допомогою терки. Чистимо його від білої шкірки, плівок.

Читайте також: Рецепт ароматного виноградного компоту на зиму: консервувати можна без стерилізації.

Ставимо каструлю з яблуками на плиту, варимо, не забуваючи помішувати, близько 30 хвилин. Потім додаємо цедру та м'якоть апельсина, знову варимо 30 хвилин. Додаємо корицю і продовжуємо варити ще півгодини.

Даємо варенню повністю охолонути. Якщо консистенція занадто рідка або ви хочете більш густе повидло, проварюємо його протягом 30 хвилин - 1 години. Якщо консистенція влаштовує вас, знову доводимо варення до кипіння і розкладаємо в стерильні банки. Герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо теплим пледом або ковдрою і залишаємо приблизно на добу. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення з груш, щоб вони не розварилися.

Мариновані сливи будуть готові лише за один день: популярний рецепт на зиму.

Медовик із сметанним кремом – класичний торт: як його приготувати.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні