Якісна консервована квасоля в томатному соусі коштує не дешево, а в сезон помідорів можна добре заощадити, якщо зробити популярні консерви в домашніх умовах. На приготування ви витратите трохи часу, зате взимку із задоволенням відкриєте баночку зі смачною стравою.

Інгредієнти: квасоля (0,5 кг), томатний сік (2 л), солодкий червоний перець (0,5 кг), гіркий перець (за смаком і за бажанням), часник (2-3 зубки), сіль (1,5 ст.л), цукор (100-120 г), оцет 9% (60 мл), олія (125 мл), лавровий лист (3 шт), перець запашний горошком (3 шт), перець чорний горошком (8 шт).

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Приготування:

Квасолю відваріть до готовності, але не переваріть. Боби мають залишатися цілими. Перець та часник прокрутіть через м'ясорубку або подрібніть блендером. З'єднайте із томатним соком. Додайте всі спеції та олію.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Перелийте в каструлю та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть близько півгодини. Потім додайте квасолю, дайте закипіти та варіть ще 15-20 хвилин. Після цього влийте оцет і тушкуйте 15 хвилин.

Гарячу квасолю в томатному соусі розкладіть по стерилізованих банках і закатайте. Переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою та залиште до повного остигання. З цієї кількості продуктів має вийти 6 банок по 0,5 л.

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.