Якісна консервована квасоля в томатному соусі коштує не дешево, а в сезон помідорів можна добре заощадити, якщо зробити популярні консерви в домашніх умовах. На приготування ви витратите трохи часу, зате взимку із задоволенням відкриєте баночку зі смачною стравою.
Інгредієнти: квасоля (0,5 кг), томатний сік (2 л), солодкий червоний перець (0,5 кг), гіркий перець (за смаком і за бажанням), часник (2-3 зубки), сіль (1,5 ст.л), цукор (100-120 г), оцет 9% (60 мл), олія (125 мл), лавровий лист (3 шт), перець запашний горошком (3 шт), перець чорний горошком (8 шт).
Приготування:
Квасолю відваріть до готовності, але не переваріть. Боби мають залишатися цілими. Перець та часник прокрутіть через м'ясорубку або подрібніть блендером. З'єднайте із томатним соком. Додайте всі спеції та олію.
Перелийте в каструлю та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть близько півгодини. Потім додайте квасолю, дайте закипіти та варіть ще 15-20 хвилин. Після цього влийте оцет і тушкуйте 15 хвилин.
Гарячу квасолю в томатному соусі розкладіть по стерилізованих банках і закатайте. Переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою та залиште до повного остигання. З цієї кількості продуктів має вийти 6 банок по 0,5 л.
- Раніше ми розповідали, як закрити на зиму смачний томатний сік.
- Читайте також на theLime, як зробити кетчуп в домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.