Лайм

Замість консерви з магазину. Рецепт домашньої квасолі в томатному соусі на зиму

Поспішайте, поки сезон томатів у розпалі

Якісна консервована квасоля в томатному соусі коштує не дешево, а в сезон помідорів можна добре заощадити, якщо зробити популярні консерви в домашніх умовах. На приготування ви витратите трохи часу, зате взимку із задоволенням відкриєте баночку зі смачною стравою.

Інгредієнти: квасоля (0,5 кг), томатний сік (2 л), солодкий червоний перець (0,5 кг), гіркий перець (за смаком і за бажанням), часник (2-3 зубки), сіль (1,5 ст.л), цукор (100-120 г), оцет 9% (60 мл), олія (125 мл), лавровий лист (3 шт), перець запашний горошком (3 шт), перець чорний горошком (8 шт).

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Приготування:

Квасолю відваріть до готовності, але не переваріть. Боби мають залишатися цілими. Перець та часник прокрутіть через м'ясорубку або подрібніть блендером. З'єднайте із томатним соком. Додайте всі спеції та олію.

Перелийте в каструлю та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть близько півгодини. Потім додайте квасолю, дайте закипіти та варіть ще 15-20 хвилин. Після цього влийте оцет і тушкуйте 15 хвилин.

Гарячу квасолю в томатному соусі розкладіть по стерилізованих банках і закатайте. Переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою та залиште до повного остигання. З цієї кількості продуктів має вийти 6 банок по 0,5 л.

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні