В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки і консервацію. І якщо ви вже закрили на зиму смачне асорті з помідорів та огірків, густу томатну пасту та помідори у власному соку, радимо також зробити томатний сік. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: помідори (1 кг), сіль (2 ч. л.), цукор (2 ч. л.).
Приготування:
Помідори промиваємо під проточною водою, а потім пропускаємо через м'ясорубку або соковижималку. Якщо ви використовуватимете механічний соковитискач, то макуху варто прокрутити вдруге, так як в ній залишається багато соку. У результаті має вийти приблизно 1 л соку.
Переливаємо томатний сік у каструлю та ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Додаємо сіль та цукор. За бажанням – будь-які інші спеції за смаком (наприклад, лавровий лист, перець).
Перемішуємо чистою дерев'яною ложкою до повного розчинення кристалів солі та цукру.
Тим часом підготуємо банки та кришки. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою, витираємо. Ставимо банки шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 150-180°С. Стерилізуємо 20-30 хвилин. Кришки можна покласти поруч або прокип'ятити в каструлі з водою.
Розливаємо киплячий сік у стерильні банки та герметично закриваємо чистими кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання – приблизно на добу. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як квасити помідори у відрі та банках.
- Читайте також на theLime, як зробити кетчуп в домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.