Лайм

Як закрити на зиму смачний томатний сік: простий рецепт на 1 літр

Зробити його зовсім нескладно

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки і консервацію. І якщо ви вже закрили на зиму смачне асорті з помідорів та огірків, густу томатну пасту та помідори у власному соку, радимо також зробити томатний сік. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: помідори (1 кг), сіль (2 ч. л.), цукор (2 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Помідори промиваємо під проточною водою, а потім пропускаємо через м'ясорубку або соковижималку. Якщо ви використовуватимете механічний соковитискач, то макуху варто прокрутити вдруге, так як в ній залишається багато соку. У результаті має вийти приблизно 1 л соку.

Переливаємо томатний сік у каструлю та ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Додаємо сіль та цукор. За бажанням – будь-які інші спеції за смаком (наприклад, лавровий лист, перець).

Перемішуємо чистою дерев'яною ложкою до повного розчинення кристалів солі та цукру.

Тим часом підготуємо банки та кришки. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою, витираємо. Ставимо банки шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 150-180°С. Стерилізуємо 20-30 хвилин. Кришки можна покласти поруч або прокип'ятити в каструлі з водою.

Розливаємо киплячий сік у стерильні банки та герметично закриваємо чистими кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання – приблизно на добу. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину