Літо добігло кінця, але на грядках продовжують дозрівати баклажани, капуста, морква, буряк та інші овочі. Щоб мати взимку запас провізії, багато хто намагається заготовити їх на зиму різними способами. Раніше ми ділилися рецептом пікантної аджики із солодким перцем, а тепер підібрали простий спосіб приготування баклажанів у томаті з часником. Така закуска вийде гострою, ароматною та дуже смачною.
Інгредієнти: 6 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 1 кг червоного болгарського перцю, 600 г часнику, 2-4 шт. гострого перцю чилі. Для маринаду: 400 г цукру, 400 г оцту, 400 мл олії, 3 ст. л. солі.
Приготування:
Баклажани миємо, зрізаємо плодоніжку і нарізаємо товстими кільцями (близько 2 см). Щедро посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 2 години, щоб позбавити їх гіркоти і зробити м'якими. Час від часу перемішуйте баклажани, щоб вони рівномірно просочилися сіллю.
Через 2 години зливаємо з баклажанів зайву рідину і смажимо їх на олії з обох боків до золотистого кольору.
У м'ясорубці чи блендером перемелюємо у кашку помідори, часник, солодкий болгарський перець та гострий перець чилі. Чим більше стручків чилі ви покладете, тим гострішою буде закуска.
У каструлю виливаємо всі інгредієнти для маринаду, додаємо перемелені овочі та доводимо до кипіння.
У банки викладаємо баклажани шарами, заливаючи їх маринадом. Накриваємо кришками, стерилізуємо та закочуємо. Охолоджуємо баклажани з часником і прибираємо їх на зберігання на зиму.
- Ще один рецепт - хіт сезону - баклажани як гриби з часником.
- Читайте також, як закрити швидкий салат Десятка на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.