Лайм

Як закрити на зиму гостренькі баклажани з часником: популярний рецепт

Багатьом подобається така пікантна закуска

Літо добігло кінця, але на грядках продовжують дозрівати баклажани, капуста, морква, буряк та інші овочі. Щоб мати взимку запас провізії, багато хто намагається заготовити їх на зиму різними способами. Раніше ми ділилися рецептом пікантної аджики із солодким перцем, а тепер підібрали простий спосіб приготування баклажанів у томаті з часником. Така закуска вийде гострою, ароматною та дуже смачною.

Інгредієнти: 6 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 1 кг червоного болгарського перцю, 600 г часнику, 2-4 шт. гострого перцю чилі. Для маринаду: 400 г цукру, 400 г оцту, 400 мл олії, 3 ст. л. солі.

Фото: https://www.instagram.com/cookbook_natali/

Приготування:

Баклажани миємо, зрізаємо плодоніжку і нарізаємо товстими кільцями (близько 2 см). Щедро посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 2 години, щоб позбавити їх гіркоти і зробити м'якими. Час від часу перемішуйте баклажани, щоб вони рівномірно просочилися сіллю.

Через 2 години зливаємо з баклажанів зайву рідину і смажимо їх на олії з обох боків до золотистого кольору.

У м'ясорубці чи блендером перемелюємо у кашку помідори, часник, солодкий болгарський перець та гострий перець чилі. Чим більше стручків чилі ви покладете, тим гострішою буде закуска.

У каструлю виливаємо всі інгредієнти для маринаду, додаємо перемелені овочі та доводимо до кипіння.

У банки викладаємо баклажани шарами, заливаючи їх маринадом. Накриваємо кришками, стерилізуємо та закочуємо. Охолоджуємо баклажани з часником і прибираємо їх на зберігання на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні