Лайм

Як закрити швидкий салат Десятка на зиму: класичний рецепт

Зробити його простіше простого

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки і консервацію. І якщо ви вже закрили на зиму баклажани в аджиці або кілька банок по-корейськи, поекспериментуйте також із салатом Десятка. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти на 4-5 банок по 0,5 л: баклажани (10 шт.), помідори (10 шт.), солодкий перець (10 шт.), цибуля (10 шт.), рослинна олія (120 г), цукор (150 г), сіль (1 ст. л.), оцет (100 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Назва салату говорить сама за себе всіх овочів беремо по 10 штук. Промиваємо їх у проточній воді, витираємо насухо.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кружальцями. З помідорів за бажанням знімаємо шкірку, ріжемо кружальцями по 0,5 см.

Зрізаємо також хвостики з баклажанів, ріжемо їх кружальцями по 0,6 см. Солодкий перець очищаємо від насіння і білих прожилок і також нарізаємо кружальцями.

На дно каструлі викладаємо помідори, потім решту овочів, додаємо рослинну олію, сіль, цукор і оцет. Ставимо на плиту і тушкуємо приблизно 15-20 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.

Тим часом простерилізуємо банки та кришки – це зручно зробити в мікрохвильовій печі або духовці. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою, витираємо насухо. Наливаємо в кожну трохи води та ставимо на найбільшу потужність у мікрохвильову піч. Якщо ви вибрали другий спосіб ставимо їх шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 150-180°С. Стерилізуємо 20-30 хвилин. Кришки можна покласти поруч або прокип'ятити в каструлі з водою.

Розкладаємо гарячий салат у стерильні банки та закриваємо герметично кришками. Накриваємо теплою ковдрою до повного остигання (приблизно на добу), потім прибираємо у прохолодне темне місце до зими.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою