Лайм

Пікантна та помірно гостра. Рецепт аджики з солодким перцем на зиму

Зробити її простіше простого

Кожна господиня знає один або декілька рецептів аджики – абхазької та грузинської приправи у вигляді пастоподібної маси, до складу якої входять перетерті овочі. І якщо ви вже робили її з яблуками або сиру з хроном, урізноманітніть своє меню ще одним варіантом. theLime підібрав простий рецепт.

Інгредієнти: помідори (3 кг), солодкий перець (3 кг), часник (100-150 г), петрушка (1 пучок), кріп (1 пучок), сіль (2 ст. л.), гострий перець – за бажанням (1-3 шт.), спеції за смаком.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді. На помідорах зрізаємо місця кріплення плодоніжки, пропускаємо їх через м'ясорубку.

Болгарський перець очищаємо від насіння та білих прожилок, також подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. До часнику додаємо подрібнений гострий перець.

Петрушку і кріп промиваємо у воді, викладаємо ненадовго на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.

У каструлю викладаємо помідори та солодкий перець, ставимо на плиту та варимо приблизно 1 годину. Потім додаємо перемелений часник, гострий перець, сіль, спеції та зелень. Варимо ще приблизно 20 хвилин.

Тим часом підготуємо банки та кришки. Споліскуємо їх із харчовою содою або рідким миючим засобом. Наливаємо в кожну трохи води, ставимо в мікрохвильову піч на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки стерилізуємо у каструлі з водою 10 хвилин.

Розливаємо гарячу аджику в стерильні банки та закриваємо герметично кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо теплим пледом або ковдрою на добу – до повного охолодження. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Подарунок для тещі: астрологи назвали найкращих зятів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали найкращих зятів за гороскопом - у списку опинилися Козероги, Раки, Терези, Тельці та Риби

Який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці

Як у домашніх умовах зробити заварний крем на основі молока, яєць та кукурудзяного крохмалю, яким можна змащувати коржі Наполеона

Стильний хіт 2024 року: який фасон курток став фаворитом серед модниць

Навесні 2024 року справжнім хітом стали куртки бомбери кольору хакі - які фасони актуальні та з чим їх носити