Лайм

До м’яса і шашлику. Рецепт домашнього соусу барбекю на зиму

Приготуйте один із найпопулярніших соусів американської кухні

Правильно підібраний соус до м'яса – це стовідсотковий успіх вашої страви, тому варто задуматися про заготовку його на зиму. Якщо ви вже знаєте, як закрити аджику із солодким перцем, тепер спробуйте зробити класичний соус барбекю. Він стане смачним доповненням до шашлику, свинячих ребер або смаженого стейку.

Інгредієнти: помідори (300 г), чорнослив (50 г), цукор (1 ст.л.), перець чилі (10 г), часник (3 зубки), сіль (за смаком).

Фото: Getty Images

Приготування:

Помидори помийте та наріжте невеликими шматочками. За бажання томати можна очистити. Для цього зробіть по центру хрестоподібний надріз і опустіть плоди в окріп на кілька секунд. Потім легко зніміть шкірку з помідорів.

Часник очистіть та подрібніть. Чорнослив та гострий перець дрібно наріжте.

У каструлю складіть нарізані томати, додайте чорнослив, часник, перець чилі та цукор. Поставте на вогонь. Коли суміш закипить, додайте сіль. Варіть на слабкому вогні приблизно 10 хвилин періодично помішуючи.

Готовий соус барбекю охолодіть і розкладіть по чистими стерилізованими банками. Зберігайте у холодильнику. Подавайте соус до будь-якого смаженого м'яса.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами