Лайм

До м’яса і шашлику. Рецепт домашнього соусу барбекю на зиму

Приготуйте один із найпопулярніших соусів американської кухні

Правильно підібраний соус до м'яса – це стовідсотковий успіх вашої страви, тому варто задуматися про заготовку його на зиму. Якщо ви вже знаєте, як закрити аджику із солодким перцем, тепер спробуйте зробити класичний соус барбекю. Він стане смачним доповненням до шашлику, свинячих ребер або смаженого стейку.

Інгредієнти: помідори (300 г), чорнослив (50 г), цукор (1 ст.л.), перець чилі (10 г), часник (3 зубки), сіль (за смаком).

Фото: Getty Images

Приготування:

Помидори помийте та наріжте невеликими шматочками. За бажання томати можна очистити. Для цього зробіть по центру хрестоподібний надріз і опустіть плоди в окріп на кілька секунд. Потім легко зніміть шкірку з помідорів.

Часник очистіть та подрібніть. Чорнослив та гострий перець дрібно наріжте.

У каструлю складіть нарізані томати, додайте чорнослив, часник, перець чилі та цукор. Поставте на вогонь. Коли суміш закипить, додайте сіль. Варіть на слабкому вогні приблизно 10 хвилин періодично помішуючи.

Готовий соус барбекю охолодіть і розкладіть по чистими стерилізованими банками. Зберігайте у холодильнику. Подавайте соус до будь-якого смаженого м'яса.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні навички маніпулювання зашкалюють: які знаки Зодіаку найхитріші

Астрологи назвали найхитріші знаки Зодіаку – Скорпіон, Близнюки, Риби

Добриво з кефіру – універсальне підживлення: як його приготувати і використовувати на городі

Яке універсальне добриво можна приготувати на основі кефіру, як його застосовувати, а також для яких рослин воно підходить

Мінісукні, в яких ви будете найяскравішою зіркою випускного вечора: добірка актуальних фасонів

Які фасони та забарвлення випускних суконь у довжині міні приглянути на свято, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу