Лайм

До м’яса і шашлику. Рецепт домашнього соусу барбекю на зиму

Приготуйте один із найпопулярніших соусів американської кухні

Правильно підібраний соус до м'яса – це стовідсотковий успіх вашої страви, тому варто задуматися про заготовку його на зиму. Якщо ви вже знаєте, як закрити аджику із солодким перцем, тепер спробуйте зробити класичний соус барбекю. Він стане смачним доповненням до шашлику, свинячих ребер або смаженого стейку.

Інгредієнти: помідори (300 г), чорнослив (50 г), цукор (1 ст.л.), перець чилі (10 г), часник (3 зубки), сіль (за смаком).

Фото: Getty Images

Приготування:

Помидори помийте та наріжте невеликими шматочками. За бажання томати можна очистити. Для цього зробіть по центру хрестоподібний надріз і опустіть плоди в окріп на кілька секунд. Потім легко зніміть шкірку з помідорів.

Часник очистіть та подрібніть. Чорнослив та гострий перець дрібно наріжте.

У каструлю складіть нарізані томати, додайте чорнослив, часник, перець чилі та цукор. Поставте на вогонь. Коли суміш закипить, додайте сіль. Варіть на слабкому вогні приблизно 10 хвилин періодично помішуючи.

Готовий соус барбекю охолодіть і розкладіть по чистими стерилізованими банками. Зберігайте у холодильнику. Подавайте соус до будь-якого смаженого м'яса.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні