Правильно підібраний соус до м'яса – це стовідсотковий успіх вашої страви, тому варто задуматися про заготовку його на зиму. Якщо ви вже знаєте, як закрити аджику із солодким перцем, тепер спробуйте зробити класичний соус барбекю. Він стане смачним доповненням до шашлику, свинячих ребер або смаженого стейку.
Інгредієнти: помідори (300 г), чорнослив (50 г), цукор (1 ст.л.), перець чилі (10 г), часник (3 зубки), сіль (за смаком).
Приготування:
Помидори помийте та наріжте невеликими шматочками. За бажання томати можна очистити. Для цього зробіть по центру хрестоподібний надріз і опустіть плоди в окріп на кілька секунд. Потім легко зніміть шкірку з помідорів.
Часник очистіть та подрібніть. Чорнослив та гострий перець дрібно наріжте.
У каструлю складіть нарізані томати, додайте чорнослив, часник, перець чилі та цукор. Поставте на вогонь. Коли суміш закипить, додайте сіль. Варіть на слабкому вогні приблизно 10 хвилин періодично помішуючи.
Готовий соус барбекю охолодіть і розкладіть по чистими стерилізованими банками. Зберігайте у холодильнику. Подавайте соус до будь-якого смаженого м'яса.
- Раніше theLime ділився простим рецептом томатного соусу з болгарським перцем.
- Дізнайтесь також, як приготувати з айви оригінальний соус до м'яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.