Кожна господиня має фірмовий рецепт картопляників або, як їх ще називають, зраз, які можна приготувати замість тефтель або котлет. І якщо ви вже робили ситні картопляники з фаршем, цього разу зробіть їх із капустою у духовці. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: капуста (500 г), картопля (800 г), яйця (1 шт.), сіль (2 ст. л.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), томатна паста (2 ст. л.), борошно (3 ст. л.), вода (50 мл).
Приготування:
Картоплю очищаємо та промиваємо у проточній воді, розрізаємо на 2-4 частини. Ставимо каструлю на плиту, наливаємо воду і кип'ятимо, потім відправляємо в неї картоплю. Солимо і відварюємо її до готовності. Важливо не переварити картоплю, інакше вона втратить частину крохмалю і вбере воду. Тоді картопляне тісто буде вологішим, і ліпити картопляники буде складно.
Цибулю, моркву та капусту споліскуємо у воді. Цибулю та капусту нарізаємо, а моркву тремо на тертці.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо на ній цибулю з морквою, потім додаємо капусту. Перемішуємо, доливаємо трохи води та томатної пасти. Тушкуємо все разом під кришкою до готовності, потім перекладаємо начинку на тарілку, щоб вона охолола.
Зі звареної картоплі зливаємо воду, подрібнюємо за допомогою картоплем'ялки, додаємо яйце і борошно, ретельно перемішуємо. Повинно вийти м'яке, однорідне картопляне тісто. Воно буде трохи липнути до рук, тому при формуванні картопляників необхідно припудрювати руки борошном або змащувати олією.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко або форму для випічки вистилаємо пергаментним папером. Якщо його немає, можна взяти фольгу.
Набираємо ложкою трохи картопляного тіста, робимо з нього коржик, у центр якого викладаємо начинку. З'єднуємо краї і формуємо руками пиріжок довгастої форми. Викладаємо його на деко. Виконуємо те саме до тих пір, поки не закінчаться тісто і начинка. Зверху можна змастити збитим яйцем.
Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо приблизно 20-25 хвилин – до рум'яної скоринки. Потім виймаємо картопляники з капустою і чекаємо, поки вони трохи охолонуть.
Подаємо апетитну страву до столу зі сметаною та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати соковиті біляші з м'ясом.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжні картопляні зрази з грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.