Якщо помідори на кущах не дозріли або почали псуватись, то не варто їх викидати. З незрілих плодів можна приготувати смачну консервацію. Раніше ми розповідали, як закрити на зиму мариновані зелені помідори кружальцями, а тепер поділимося простим рецептом зелених томатів із часником та перцем.
Інгредієнти: зелені помідори (10 кг), солодкий червоний перець (8 шт.), зубки часнику (1 склянка), гострий перець (2-3 шт.), петрушка (1 пучок), вода (5,5 л), оцет (0,5 л), цукор (400 г), сіль (200 г).
Приготування:
Помідори вимийте, кожний розріжте на чотири частини. Солодкий та гострий перець, часник, зелень подрібніть за допомогою м'ясорубки.
Візьміть чисті стерилізовані банки (1 л) та заповніть помідорами. У кожну банку покладіть по 2 столові ложки меленої заправки та по 1 таблетці аспірину (ацетилсаліцилової кислоти).
У каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор і влийте оцет. Коли маринад закипить, розлийте його банками з помідорами і закатайте. Переверніть дном догори і укутайте теплим пледом. Залишіть до повного остигання.
- Читайте також на theLime, як приготувати зелені помідори, начинені морквою та часником.
- Раніше ми розповідали, як приготувати квашені зелені помідори з часником та хріном.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.