Лайм

Цей рецепт врятує невдалий урожай. Закриваємо зелені помідори з часником і перцем

Спробуйте новий небанальний рецепт

Якщо помідори на кущах не дозріли або почали псуватись, то не варто їх викидати. З незрілих плодів можна приготувати смачну консервацію. Раніше ми розповідали, як закрити на зиму мариновані зелені помідори кружальцями, а тепер поділимося простим рецептом зелених томатів із часником та перцем.

Інгредієнти: зелені помідори (10 кг), солодкий червоний перець (8 шт.), зубки часнику (1 склянка), гострий перець (2-3 шт.), петрушка (1 пучок), вода (5,5 л), оцет (0,5 л), цукор (400 г), сіль (200 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Помідори вимийте, кожний розріжте на чотири частини. Солодкий та гострий перець, часник, зелень подрібніть за допомогою м'ясорубки.

Візьміть чисті стерилізовані банки (1 л) та заповніть помідорами. У кожну банку покладіть по 2 столові ложки меленої заправки та по 1 таблетці аспірину (ацетилсаліцилової кислоти).

У каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор і влийте оцет. Коли маринад закипить, розлийте його банками з помідорами і закатайте. Переверніть дном догори і укутайте теплим пледом. Залишіть до повного остигання.

Фото: instagram.com/valway_ka_

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні