Лайм

Як приготувати квашені зелені помідори з часником і хріном: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю смачною закускою

Серпень для багатьох господинь – гарячий місяць, тому що потрібно встигнути зібрати врожай та зробити заготовки на зиму. Однак через тривалі дощі та фітофтору – небезпечне захворювання садових культур, яке характеризується стрімким перебігом, швидким поширенням, високим відсотком загибелі заражених рослин – дехто зіткнувся з проблемою недозрілих овочів. І якщо ви вже закрили кілька банок зелених помідорів на зиму, зробіть також квашені з часником та хріном. theLime підібрав простий рецепт.

Інгредієнти: зелені помідори (2-2,5 кг), листя вишні, смородини, селери, корінь хрону (5 шт.), часник (1 головка), цибуля (1 шт.), лавровий лист (4 шт.), запашний перець (5 шт.), гіркий перець (5 шт.), суха гірчиця в зернах (1 пакетик), суцвіття кропу.

Інгредієнти для маринаду: вода (3 л), цукор (7 ст. л.), сіль (4 ст. л.), оцет 9% (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Зелені помідори ретельно промиваємо під водою.

Корінь хрону, цибулю та часник очищаємо. Часник поділяємо на зубчики, цибулю ріжемо кільцями або півкільцями.

Листя вишні, смородини, селери промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Готуємо маринад: виливаємо в каструлю чисту відфільтровану воду, додаємо цукор та сіль. Ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Після закипання додаємо оцет, тримаємо на плиті ще 1-2 хвилини та знімаємо з вогню. Чекаємо, поки він охолоне.

На дно 5-літрового відра викладаємо половину всіх листків, спецій, часнику, цибулі та хрону. Потім укладаємо щільним шаром зелені помідори, а зверху – другу частину інгредієнтів. Заливаємо холодним маринадом, накриваємо кришкою і прибираємо в темне місце на тиждень.

За тиждень квашені помідори будуть готові – подаємо апетитну закуску до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього

Що приготувати зі шпинату: рецепт поживного салату, який смакує з хрусткими тостами

Як у домашніх умовах приготувати салат зі шпинатом, свіжим огірком та вареними яйцями, який можна подати на тостовому хлібі на сніданок

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець