Серпень для багатьох господинь – гарячий місяць, тому що потрібно встигнути зібрати врожай та зробити заготовки на зиму. Однак через тривалі дощі та фітофтору – небезпечне захворювання садових культур, яке характеризується стрімким перебігом, швидким поширенням, високим відсотком загибелі заражених рослин – дехто зіткнувся з проблемою недозрілих овочів. І якщо ви вже закрили кілька банок зелених помідорів на зиму, зробіть також квашені з часником та хріном. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти: зелені помідори (2-2,5 кг), листя вишні, смородини, селери, корінь хрону (5 шт.), часник (1 головка), цибуля (1 шт.), лавровий лист (4 шт.), запашний перець (5 шт.), гіркий перець (5 шт.), суха гірчиця в зернах (1 пакетик), суцвіття кропу.
Інгредієнти для маринаду: вода (3 л), цукор (7 ст. л.), сіль (4 ст. л.), оцет 9% (100 г).
Приготування:
Зелені помідори ретельно промиваємо під водою.
Корінь хрону, цибулю та часник очищаємо. Часник поділяємо на зубчики, цибулю ріжемо кільцями або півкільцями.
Листя вишні, смородини, селери промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Готуємо маринад: виливаємо в каструлю чисту відфільтровану воду, додаємо цукор та сіль. Ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Після закипання додаємо оцет, тримаємо на плиті ще 1-2 хвилини та знімаємо з вогню. Чекаємо, поки він охолоне.
На дно 5-літрового відра викладаємо половину всіх листків, спецій, часнику, цибулі та хрону. Потім укладаємо щільним шаром зелені помідори, а зверху – другу частину інгредієнтів. Заливаємо холодним маринадом, накриваємо кришкою і прибираємо в темне місце на тиждень.
За тиждень квашені помідори будуть готові – подаємо апетитну закуску до столу.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму помідори у власному соку.
- Читайте також на theLime, як замаринувати пікантні помідори з кетчупом чилі на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.