Кабачкова ікра - один із найпростіших варіантів консервації на зиму: овочі перемелюємо через м'ясорубку або блендером, тушкуємо і розливаємо густу пасту у банки. Однак смак класичної ікри подобається не всім, і якщо ви любите більш пікантні закуски, спробуйте рецепт із часником і гострим перцем.
Інгредієнти: 1 кг кабачків, 500 г моркви, 450 г цибулі, 50 г гострого перцю чилі, 40 г часнику, 60 г томатної пасти, 50 г цукру, 30 мл соняшникової олії, сіль за смаком.
Приготування:
Всі овочі промийте. Якщо ви готуєте ікру з великих перезрілих кабачків, очистіть їх від шкірки і насіння. М'якуш поріжте середніми кубиками і перекрутіть на м'ясорубці.
Моркву очистіть, натріть на дрібній тертці або подрібніть м'ясорубкою чи блендером. Так само вчиніть з цибулею та часником: консистенція всіх овочів має бути однорідною.
Гострий перець очистіть від насіння та пропустіть через м'ясорубку. Змішайте з рештою овочів. Щоб чилі не обпік шкіру, рекомендуємо готувати його в латексних або гумових рукавичках.
У каструлі змішайте кабачки, моркву та цибулю, додайте соняшникову олію, сіль та цукор. Поставте на слабкий вогонь, доведіть до кипіння та тушкуйте 2 години.
Через 2 години додайте в каструлю томатну пасту, часник, червоний перець. Перемішайте, закип'ятіть та поваріть ще 2 години.
Готову ікру розлийте в чисті стерилізовані банки і закатайте кришками. Поставте банки догори дном, укутайте ковдрою і залиште до охолодження. Після цього приберіть кабачкову ікру з перцем чилі для зберігання в темне прохолодне місце.
- Читайте також, як закрити швидкий салат Десятка на зиму.
- Раніше ми ділилися рецептом вареної аджики з яблуками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.