Лайм

Смакота неймовірна. Рецепт салату з баклажанів і шампіньйонів на зиму

Зробити його зовсім нескладно

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготоки та консервацію. І якщо ви вже закрили на зиму баклажани по-корейськи або ж в аджиці, поекспериментуйте зі смаками і приготуйте салат із баклажанів і печериць. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: баклажани (10 шт.), болгарський перець (10 шт.), морква (6 шт.), цибуля (10 шт.), часник (10 зубчиків), печериці (1,5 кг).

Інгредієнти для маринаду: рослинна олія (1 склянка), оцет (150 мл), сіль (2 ст. л.), цукор (1 склянка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Баклажани промиваємо у проточній воді, витираємо насухо, ріжемо смужками. Засипаємо сіллю і залишаємо на 25-30 хвилин, щоб вийшла вся гіркота. Потім промиваємо і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Всі інші овочі споліскуємо у воді. Болгарський перець очищаємо від насіннєвої коробки та білих прожилок, нарізаємо смужками. Моркву тремо на кріпній терці, а цибулю нарізаємо півкільцями.

Печериці ріжемо на 4 частини, якщо вони невеликі, а великі – на 6-8 частин. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.

Змішуємо в ємності баклажани, болгарський перець, моркву, цибулю та гриби, ретельно перемішуємо.

Ставимо на плиту каструлю, виливаємо в неї рослинну олію та оцет, додаємо сіль та цукор. Після того, як маринад закипить, викладаємо в нього овочі та варимо приблизно 40 хвилин на слабкому вогні. За 10 хвилин до готовності додаємо часник.

Тим часом підготуємо банки та кришки. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою сіллю або рідким миючим засобом. Стерилізуємо в духовці: для цього ставимо кришки і банки шийкою вниз на решітку холодної духової шафи, вмикаємо температуру 160-180°С. Стерилізуємо приблизно 15-20 хвилин. Якщо немає духовки, можна скористатися мікрохвильовою піччю: для цього в кожну банку наливаємо трохи води, ставимо її в піч, включаємо найбільшу потужність і стерилізуємо близько 7-10 хвилин. Кришки можна окремо прокип'ятити у каструлі.

На дно кожної банки викладаємо кілька горошин чорного і запашного перцю, потім розкладаємо гарячий салат. Закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання приблизно на добу. Потім прибираємо у прохолодне темне місце до зими.

У холодну пору року подаємо апетитну закуску до будь-якого гарніру або м'ясної страви.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні