В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготоки та консервацію. І якщо ви вже закрили на зиму баклажани по-корейськи або ж в аджиці, поекспериментуйте зі смаками і приготуйте салат із баклажанів і печериць. theLime ділиться перевіреним рецептом.
Інгредієнти: баклажани (10 шт.), болгарський перець (10 шт.), морква (6 шт.), цибуля (10 шт.), часник (10 зубчиків), печериці (1,5 кг).
Інгредієнти для маринаду: рослинна олія (1 склянка), оцет (150 мл), сіль (2 ст. л.), цукор (1 склянка).
Приготування:
Баклажани промиваємо у проточній воді, витираємо насухо, ріжемо смужками. Засипаємо сіллю і залишаємо на 25-30 хвилин, щоб вийшла вся гіркота. Потім промиваємо і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Всі інші овочі споліскуємо у воді. Болгарський перець очищаємо від насіннєвої коробки та білих прожилок, нарізаємо смужками. Моркву тремо на кріпній терці, а цибулю нарізаємо півкільцями.
Печериці ріжемо на 4 частини, якщо вони невеликі, а великі – на 6-8 частин. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.
Змішуємо в ємності баклажани, болгарський перець, моркву, цибулю та гриби, ретельно перемішуємо.
Ставимо на плиту каструлю, виливаємо в неї рослинну олію та оцет, додаємо сіль та цукор. Після того, як маринад закипить, викладаємо в нього овочі та варимо приблизно 40 хвилин на слабкому вогні. За 10 хвилин до готовності додаємо часник.
Тим часом підготуємо банки та кришки. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою сіллю або рідким миючим засобом. Стерилізуємо в духовці: для цього ставимо кришки і банки шийкою вниз на решітку холодної духової шафи, вмикаємо температуру 160-180°С. Стерилізуємо приблизно 15-20 хвилин. Якщо немає духовки, можна скористатися мікрохвильовою піччю: для цього в кожну банку наливаємо трохи води, ставимо її в піч, включаємо найбільшу потужність і стерилізуємо близько 7-10 хвилин. Кришки можна окремо прокип'ятити у каструлі.
На дно кожної банки викладаємо кілька горошин чорного і запашного перцю, потім розкладаємо гарячий салат. Закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання приблизно на добу. Потім прибираємо у прохолодне темне місце до зими.
У холодну пору року подаємо апетитну закуску до будь-якого гарніру або м'ясної страви.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму гостренькі баклажани з часником.
- Читайте також на theLime, як зробити швидкий салат Десятка.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.