В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього року вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію на зиму. І якщо ви вже закрили декілька баночок лечо з перцем і морквою, а також замаринували болгарський перець із сирною начинкою, приготуйте його також для фарширування. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти: солодкий перець (1,2 кг).
Інгредієнти для маринаду: вода (1,5 л), цукор (1 склянка), рослинна олія (1 склянка), сіль (1,5 ст. л.), оцет 9% (1 склянка).
Приготування:
Заздалегідь підготуємо банки та кришки – для такої консервації необхідно взяти 3-літрові банки, промити їх у проточній воді із харчовою содою. Стерилізуємо їх на пару або в духовці. Якщо ви вибрали другий варіант, ставимо їх у холодну духовку шийкою вниз, включаємо температуру 160-180°С, потім стерилізуємо 10-15 хвилин. Кришки можна покласти поряд або прокип'ятити у каструлі з водою.
Перець ретельно промиваємо від пилу та бруду в проточній воді, акуратно зрізаємо хвостики, а серединку із насіннєвою коробкою залишаємо.
Для маринаду наливаємо у велику каструлю 1,5 л води, додаємо в неї цукор, сіль, рослинну олію та 9-відсотковий оцет. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, потім відправляємо до неї підготовлений перець. Знову чекаємо, доки закипить вода, і проварюємо перець 7-8 хвилин.
Потім акуратно дістаємо перець з маринаду, розкладаємо в стерильні 3-літрові банки і заливаємо маринадом, що кипить. Закочуємо герметично кришками, обгортаємо теплим пледом або ковдрою на добу – до повного остигання. Потім прибираємо у прохолодне темне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як приготувати в духовці фарширований перець із рисом та м'ясом.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму гіркий перець з оцтом та цукром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.