Лайм

Пікантний та ароматний салат. Рецепт болгарського перцю по-корейськи на зиму

Урізноманітніть своє меню новою заготовкою

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, в цьому році багато господинь вирішили вперше зробити різні заготовки і консервацію. І якщо ви вже закрили перець із сирною начинкою та гостру кабачкову ікру, приготуйте також пікантний салат із болгарського перцю по-корейськи. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти: болгарський перець (2 кг), часник (1 головка), гострий перець (1 шт.), чорний мелений перець (0,5 ч. л.), паприка (1 ст. л.), приправа для корейської моркви (1 ст. л.), зелень петрушки (1 пучок), зелень селери (1 пучок), базилік (1 пучок), сіль (2 ст. л.), цукор (4 ст. л.), оцет 9% (60 мл), рослинна олія (100 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Болгарський перець промиваємо у проточній воді, очищаємо від насіннєвої коробки та білих прожилок. Нарізаємо тонкими смужками.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або тремо на тертці. Змішуємо в мисці перець і часник, а потім додаємо спеції: чорний мелений перець, паприку, приправу для корейської моркви, сіль, цукор, оцет і олію.

Промиваємо у проточній воді зелень селери, базилік та петрушку. Викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Подрібнюємо ножем і додаємо до болгарського перцю.

Гострий перець теж промиваємо, нарізаємо кружальцями і додаємо до решти інгредієнтів. Все ретельно перемішуємо та залишаємо маринуватися на 5-6 годин – за цей час перець має пустити сік.

Тим часом стерилізуємо банки та кришки. Для такої заготовки зручно взяти банки по 0,5 л. Промиваємо їх у проточній воді з содою або миючим засобом, потім наливаємо в кожну трохи води. Ставимо в мікрохвильову піч на найбільшу потужність і стерилізуємо приблизно 5-10 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою.

Після того, як перець постояв кілька годин, викладаємо його в стерильні банки, зверху виливаємо сік, що утворився. Накриваємо, але не закручуємо кришками.

Готуємо велику каструлю для стерилізації: на її дно викладаємо рушник чи марлю, щоб банки не потріскалися. Ставимо в неї банки з перцем і заливаємо по плічка водою. Після закипання води стерилізуємо приблизно 15 хвилин, акуратно дістаємо, герметично закриваємо. Перевертаємо догори дном і укутуємо теплою ковдрою або пледом до повного остигання. Приблизно через добу прибираємо заготовку в прохолодне темне місце: у льох, підвал або холодильник.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею