Лайм

Простий і швидкий у приготуванні. Рецепт заливного пирога з капустою і яйцем

Побалуйте своїх близьких домашньою випічкою

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок. І якщо ви вже балували рідних Яворівським пирогом із гречкою, цього разу зробіть заливний із капустою та яйцем. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти для тіста: яйця (3 шт.), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), рослинна олія (40 мл), йогурт або кефір, сметана, кисле молоко (500 мл), сода (1 ч. л.), борошно (350 г).

Інгредієнти для начинки: капуста (1 кг), фета (100-150 г), варені яйця (3 шт.), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку займемося приготуванням начинки. Капусту промиваємо під проточною водою, знімаємо верхнє листя і дрібно шаткуємо ножем. Додаємо до неї приблизно 1 ч. л. солі та перетираємо руками.

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, викладаємо на неї капусту. Смажимо на слабкому вогні, постійно помішуючи, допоки не випарується волога. Додаємо чорний мелений перець та сіль за смаком. Знімаємо з вогню і чекаємо, поки вона трохи охолоне.

Тим часом відварюємо яйця вкруту – приблизно 10 хвилин після закипання води. Потім заливаємо їх холодною водою, щоб вони охололи, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо середнім кубиком. Приблизно такими ж шматочками нарізаємо і фету.

Тепер займемося приготуванням тіста. У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо до них цукор, сіль, олію без запаху. Перемішуємо виделкою або вінчиком до однорідності. Додаємо кефір чи йогурт, а також соду – гасити її не потрібно. Перемішуємо ще раз.

Потім вводимо просіяне через сито борошно і перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо в неї половину тіста та розрівнюємо силіконовою лопаткою, потім викладаємо підготовлену капусту, а також нарізані яйця та фету. Потім виливаємо частину тіста, що залишилася, і знову розрівнюємо, щоб воно рівномірно розподілилося по всій поверхні. За бажанням зверху можна посипати насінням льону.

Ставимо форму з пирогом у розігріту духовку та випікаємо приблизно 1 годину. Готовність краще перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Виймаємо та чекаємо, поки пиріг охолоне у формі, потім дістаємо звідти.

Нарізаємо заливний пиріг на порційні шматочки та подаємо до столу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини