Лайм

Як приготувати смачний пиріг з грушами і кисломолочним сиром: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кожна господиня має декілька фірмових рецептів домашніх солодощів і випічки. І якщо ви вже робили абрикосовий пиріг за рецептом Лізи Глінської або тертий пиріг з сиром і полуницею, цього разу урізноманітніть своє меню пирогом із грушами. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: борошно (550-600 г), вершкове масло (150 г), яйце (1 шт.), цукор (150 г), ваніль або ванільний цукор, сметана (5 ст. л. з гіркою), сода, погашена оцтом (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: груші (2 шт.), кисломолочний сир (800 г), яйця (2 шт.), цукор (150 г), ванілін або ванільний цукор.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

Вершкове масло перетираємо в крихту з борошном.

В окремому посуді взбиваємо яйце з цукром та ваніллю (ванільним цукром), додаємо сметану та соду, погашену в ложці оцтом, ще раз збиваємо.

До крихти з масла та борошна додаємо яєчно-сметанную суміш і замішуємо круте тісто. Потім розкачуємо його в тонкий пласт товщиною 1-1,5 см і викладаємо у форму, вистелену пергаментним папером, робимо з тіста бортики.

Для начинки беремо кисломолочний сир, додаємо в нього яйця, цукор, ванілін і все разом збиваємо міксером або блендером. Груші промиваємо під проточною водою, нарізаємо тонкими слайсами.

Викладаємо сирну начинку на підготовлене тісто, потім занурюємо в начинку шматочки груші.

Ставимо форму з пирогом в духовку і випікаємо приблизно 1 годину при температурі 180°С. Потім дістаємо і чекаємо, поки він трохи охолоне.

Подаємо ароматний пиріг із грушами та сирною начинкою до столу, нарізаємо на порційні шматочки та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею