Кожна господиня має декілька фірмових рецептів домашніх солодощів і випічки. І якщо ви вже робили абрикосовий пиріг за рецептом Лізи Глінської або тертий пиріг з сиром і полуницею, цього разу урізноманітніть своє меню пирогом із грушами. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: борошно (550-600 г), вершкове масло (150 г), яйце (1 шт.), цукор (150 г), ваніль або ванільний цукор, сметана (5 ст. л. з гіркою), сода, погашена оцтом (1 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: груші (2 шт.), кисломолочний сир (800 г), яйця (2 шт.), цукор (150 г), ванілін або ванільний цукор.
Приготування:
Духовку наперед розігріваємо до 180°С.
Вершкове масло перетираємо в крихту з борошном.
В окремому посуді взбиваємо яйце з цукром та ваніллю (ванільним цукром), додаємо сметану та соду, погашену в ложці оцтом, ще раз збиваємо.
До крихти з масла та борошна додаємо яєчно-сметанную суміш і замішуємо круте тісто. Потім розкачуємо його в тонкий пласт товщиною 1-1,5 см і викладаємо у форму, вистелену пергаментним папером, робимо з тіста бортики.
Для начинки беремо кисломолочний сир, додаємо в нього яйця, цукор, ванілін і все разом збиваємо міксером або блендером. Груші промиваємо під проточною водою, нарізаємо тонкими слайсами.
Викладаємо сирну начинку на підготовлене тісто, потім занурюємо в начинку шматочки груші.
Ставимо форму з пирогом в духовку і випікаємо приблизно 1 годину при температурі 180°С. Потім дістаємо і чекаємо, поки він трохи охолоне.
Подаємо ароматний пиріг із грушами та сирною начинкою до столу, нарізаємо на порційні шматочки та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ситний Яворівський пиріг із гречкою.
- Читайте також на theLime, як приготувати вишневий пиріг на піcочному тісті.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.