Лайм

Буде готовий за 30 хвилин. Простий рецепт медовика на сковороді

Зробити його зовсім нескладно

Багато господинь-початківців вважають, що приготування десертів – це дуже довгий і складний процес, що вимагає спеціальних навичок і знань. Однак існує величезна кількість простих рецептів, як, наприклад, торт "Наполеон" з печива або фруктовий торт без випічки. theLime ділиться з вами рецептом швидкого медовика на сковороді.

Інгредієнти для коржів: вершкове масло (130 г), яйця (2 шт.), сіль (1/3 ч. л.), мед (100 г), сода (1 ч. л.), борошно (300-350 г).

Інгредієнти для сметанного крему: сметана 15-25% (500 г), цукрова пудра (5-6 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску викладаємо вершкове масло, розбиваємо яйця, додаємо до них мед і дрібку солі. Ставимо миску на водяну баню і нагріваємо доти, доки масло не розтопиться, перемішуємо, додаємо соду.

Коли маса почне пінитися, всипаємо приблизно 200 г просіяного через сито борошна, знову ретельно перемішуємо. Знімаємо з плити і даємо охолонути приблизно 5 хвилин. Потім додаємо ще 100-150 г борошна і замішуємо тісто воно повинно бути не дуже рідким, але в той же час і не сильно забитим борошном.

Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто на неї і ділимо на декілька рівних частин. Наприклад, для сковороди діаметром 26 см вийде 8 коржів.

З кожного шматочка тіста розкочуємо кулю по діаметру сковороди і смажимо з двох сторін під кришкою до рум'яного кольору. Готовий корж обрізаємо відразу, поки він гарячий, до потрібного діаметра. Обрізки за допомогою блендера подрібнюємо в крихту і обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді.

Для приготування крему беремо сметану жирністю не менше 20%, додаємо до неї цукрову пудру і ретельно перемішуємо ложкою.

Збираємо торт: кожен корж змащуємо сметанним кремом, а верх та боки посипаємо крихтою з обрізків. Ставимо на 3-4 години в холодильник, щоб коржі добре просочилися кремом.

Потім нарізаємо медовик на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні