Лайм

5 хвилин і готово. Рецепт шоколадних кексів з бананом у мікрохвильовці

Найшвидший і найпопулярніший десерт до чаю

Кекси - одне з найпопулярніших частувань до чаю, і сьогодні існує маса рецептів їх приготування. Раніше ми розповідали, як зробити солоні кекси з ковбасою та ніжні сирні креси з малиною. Якщо ж у вас немає часу займатися тістом та випічкою, спробуйте приготувати кекси за 5 хвилин у мікрохвильовій печі. Ця страва не вимагає дорогих інгредієнтів, але порадує смаком та ароматом. Також вона не потребує цукру і виходить дуже дієтичною, якщо використовувати рисове або цільнозернове борошно.

Інгредієнти: 2 яйця, 1 великий стиглий банан, 50 г борошна, 50 мл молока, 10 г какао, 10 мл соняшникової чи оливкової олії, половина чайної ложки розпушувача для тіста.

Фото: Getty Images

Приготування шоколадних кексів у мікрохвильовці:

Крок 1. Очистіть банан і розімніть його виделкою в пюре. Додайте яйця, борошно, молоко, какао, олію та розпушувач. Ретельно перемішайте, щоб тісто вийшло однорідним.

Крок 2. Тісто для швидких кексів розлийте у формочки або чашки, поставте в мікрохвильову піч на 3-4 хвилини на повній потужності. Щоб не пересушити кекси, краще спочатку включити мікрохвильову піч на 3 хвилини. Перевірте їхню готовність і за потреби додайте ще 30 секунд. Така випічка вийде вологою, м'якою та ніжною.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців