Лайм

Як закрити мариновані гриби на зиму: рецепт універсального маринаду

Зробіть кілька баночок на дозвіллі

Чимало господинь полюбляють заготовляти на зиму не тільки ягідні джеми, варення та різні закуски з овочів, а й гриби. І якщо ви вже пробували маринувати гриби маслюки, цього разу поекспериментуйте з білими грибами або печерицями. theLime підібрав універсальний рецепт.

Інгредієнти: білі гриби (2-2,3 кг), цибуля (1-2 шт.), лавровий лист (за смаком), перець горошком (15-20 шт.).

Інгредієнти для маринаду: оцет 9% (125 мл), вода (1 л 250 мл), сіль (2 ст. л. без гірки), цукор (3 ст. л. без гірки).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для такої заготовки можна взяти як печериці, так і білі чи будь-які інші гриби. Очищаємо їх від пилу та бруду, ретельно промиваємо у проточній воді. Якщо гриби невеликі, подрібнювати їх не потрібно, а великі ріжемо на середні шматочки.

Викладаємо підготовлені гриби у велику каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і чекаємо, поки на поверхні утвориться піна. Потім вимикаємо вогонь, зливаємо воду, викладаємо гриби на друшляк і промиваємо.

Знову викладаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо очищену цибулю, лавровий лист та чорний перець горошком. Варимо на середньому вогні приблизно 1 годину, потім виймаємо цибулю.

Для маринаду наливаємо в каструлю воду, додаємо сіль, цукор та оцет. Ставимо на вогонь і чекаємо, поки він закипить, періодично перемішуючи, щоб розчинилися всі кристали. У киплячий маринад висипаємо підготовлені гриби, варимо після закипання 15 хвилин.

Банки та кришки заздалегідь промиваємо під проточною водою, потім стерилізуємо будь-яким способом. Для такої заготовки найкраще взяти літрові банки. Ставимо їх шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 160-180°С і чекаємо 10-15 хвилин.

На дно кожної банки викладаємо по одному лавровому листку і кілька горошин чорного перцю, потім гриби і заливаємо маринадом. Накриваємо кришками, але не закручуємо.

Ставимо на плиту велику каструлю для стерилізації, на дно якої викладаємо рушник чи марлю, а зверху – банки. Заливаємо водою по плічка банок і стерилізуємо мінімум 40-50 хвилин після закипання води.

Потім дістаємо і закочуємо, перевертаємо догори дном і укутуємо до повного остигання. Через добу прибираємо мариновані гриби в прохолодне темне місце до зими.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею