У зв'язку з війною та значним подорожчанням продуктів багато господинь цього року вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію. І якщо ви вже закрили на зиму декілька банок сирої аджики з хріном чи баклажанів по-корейськи, цього разу приготуйте капустяну солянку з грибами – пікантну закуску, яка доповнить другі страви. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти: капуста (4 кг), печериці (2 кг), цибуля (1 кг), морква (1 кг), томатний соус (0,5 л), рослинна олія (1 л), сіль (2 ст. л.), лимонна кислота (0,25 ч. л.), столовий 9% оцет (1 ст. л. на банку 0,5 л; 2 ст. л. – на банку 1 л).
Приготування:
Печериці промиваємо у проточній воді, очищаємо. Ставимо на плиту невелику каструлю з водою, солимо її, додаємо лимонну кислоту. Коли вода закипить, додаємо гриби і варимо приблизно 5-7 хвилин, потім відкидаємо їх на друшляк.
Усі овочі промиваємо у проточній воді, очищаємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву тремо на великій тертці. Капусту дрібно шаткуємо ножем.
Окремо обсмажуємо в сковороді на рослинній олії цибулю, а потім моркву.
Потім відправляємо у велику каструлю, де готуватимемо солянку, підготовлені гриби, цибулю, моркву та капусту. Додаємо томатну пасту, сіль та олію. Ретельно перемішуємо і залишаємо на півгодини, щоби почав виділятися сік.
Ставимо каструлю на плиту і варимо солянку 1,5 години, періодично перемішуючи, щоб унизу овочі не пригоріли.
Тим часом підготуємо банки та кришки для консервації. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, потім стерилізуємо у мікрохвильовій печі (якщо банки невеликі – до 0,5 л, а якщо більші – у духовці). Наливаємо в кожну трохи води, ставимо в мікрохвильову піч, включаємо найбільшу потужність і чекаємо 5-10 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою приблизно 5 хвилин.
Розкладаємо солянку в стерильні банки, а також не забуваємо додати в кожну 1 ст. л. оцту. Закочуємо кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо теплою ковдрою до повного остигання приблизно на добу. Потім прибираємо у прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму баклажани як гриби з часником.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати на зиму салат із кабачків із грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.