Лайм

Як закрити на зиму смачну солянку з капусти з грибами: простий рецепт

Зробіть пікантну та ароматну закуску

У зв'язку з війною та значним подорожчанням продуктів багато господинь цього року вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію. І якщо ви вже закрили на зиму декілька банок сирої аджики з хріном чи баклажанів по-корейськи, цього разу приготуйте капустяну солянку з грибами – пікантну закуску, яка доповнить другі страви. theLime підібрав простий рецепт.

Інгредієнти: капуста (4 кг), печериці (2 кг), цибуля (1 кг), морква (1 кг), томатний соус (0,5 л), рослинна олія (1 л), сіль (2 ст. л.), лимонна кислота (0,25 ч. л.), столовий 9% оцет (1 ст. л. на банку 0,5 л; 2 ст. л. на банку 1 л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Печериці промиваємо у проточній воді, очищаємо. Ставимо на плиту невелику каструлю з водою, солимо її, додаємо лимонну кислоту. Коли вода закипить, додаємо гриби і варимо приблизно 5-7 хвилин, потім відкидаємо їх на друшляк.

Усі овочі промиваємо у проточній воді, очищаємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву тремо на великій тертці. Капусту дрібно шаткуємо ножем.

Окремо обсмажуємо в сковороді на рослинній олії цибулю, а потім моркву.

Потім відправляємо у велику каструлю, де готуватимемо солянку, підготовлені гриби, цибулю, моркву та капусту. Додаємо томатну пасту, сіль та олію. Ретельно перемішуємо і залишаємо на півгодини, щоби почав виділятися сік.

Ставимо каструлю на плиту і варимо солянку 1,5 години, періодично перемішуючи, щоб унизу овочі не пригоріли.

Тим часом підготуємо банки та кришки для консервації. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, потім стерилізуємо у мікрохвильовій печі (якщо банки невеликі – до 0,5 л, а якщо більші у духовці). Наливаємо в кожну трохи води, ставимо в мікрохвильову піч, включаємо найбільшу потужність і чекаємо 5-10 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою приблизно 5 хвилин.

Розкладаємо солянку в стерильні банки, а також не забуваємо додати в кожну 1 ст. л. оцту. Закочуємо кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо теплою ковдрою до повного остигання приблизно на добу. Потім прибираємо у прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці