Лайм

Як приготувати молдавські плацинди з сиром та зеленню: простий рецепт

Просто та дуже смачно

Страви з сиру різноманітні та підходять як для легкого сніданку, так і для ситного перекусу. Якщо ви вже пробували готувати ліниві вареники, тепер спробуйте зробити плацинди з сиром та зеленню. Плацинда - молдавський пиріг у вигляді круглого коржика з начинкою.

Інгредієнти для тіста: пшеничне борошно (600 г), кефір (350 г), олія (75 г), яйця (1 шт.), пекарська сода (1 ч.л.), сіль (1,5 ч.).

Інгредієнти для начинки: кисломолочний сир (600 г), яйця (2 шт.), зелена цибуля (30 г), кріп (20 г), сіль (1 ч.л.).

Фото: YouTube

Приготування:

У мисці з'єднайте кефір із содою та сіллю, ретельно перемішайте. Додайте яйце, олію і розмішайте вінчиком. Поступово висипайте борошно і замісіть тісто. Спочатку лопаткою, а потім руками на робочій поверхні. Тісто має вийти м'яким, ніжним та еластичним. Сформуйте з нього кулю, перекладіть у миску та накрийте харчовою плівкою.

Поки тісто "відпочиває", приготуйте начинку. Сир перекладіть у миску і вбийте яйця. Додайте сіль і добре перемішайте за допомогою виделки. Кріп і зелену цибулю промийте під проточною водою, просушіть, подрібніть і додайте до сиру. Ретельно перемішайте. Все, начинка готова.

Робочу поверхню припиліть борошном і перекладіть туди тісто. Сформуйте ковбаску та розділіть її на 12 рівних частин. З кожної сформуйте кульку, а потім тонко розкотайте у круглий шар.

По центру викладіть дві столові ложки начинки, краї скріпіть, щоб вийшов мішечок. Потім акуратно розкотайте у коржик. Зверху зробіть маленьку дірочку, щоб вийшло зайве повітря.

Обсмажуйте плацинди у великій кількості добре розігрітої олії з обох боків до появи рум'яної скоринки. Готові коржики перекладіть на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні