Кожен з нас має улюблену страву, яка асоціюється з безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг з яблуками, у когось – солодкі хрустики, а в інших – ліниві вареники. theLime ділиться простим рецептом останніх, який зможе повторити навіть господиня-початківець.
Інгредієнти: сир (500 г), яйця (2 шт.), сіль (1 ч. л.), борошно (150 г), цукор (1 ст. л.).
Приготування:
Змішуємо в глибокій мисці сир, яйця, борошно, сіль та цукор. Замішуємо тісто спочатку в ємності, а потім на робочій поверхні, присипаною борошном. Воно вийде досить липким, так і має бути.
Розділяємо його на 2-3 частини та руками розкочуємо довгі "ковбаски". Кожну розрізаємо на акуратні шматочки товщиною приблизно 1 см. Викладаємо їх на присипану борошном поверхню, щоб не прилипли.
Ставимо на плиту каструлю з великою кількістю води, чекаємо, поки вона закипить. Потім закидаємо по одному лінивому варенику і обережно перемішуємо у воді, щоб вони не злиплися.
Коли вареники вспливуть на поверхню, варимо ще 1 хвилину. Потім дістаємо за допомогою шумівки та викладаємо на тарілку.
Подаємо з медом, сметаною, розтопленим вершковим маслом або просто посипаємо цукром зверху.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ванільні сирники у духовці.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжні ліниві вареники з картоплею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.