Лайм

Як приготувати смачний гарбузовий пиріг з манкою: простий рецепт

Смачно, корисно та дуже просто

Гарбуз - корисний та доступний продукт осені. З цього яскравого овочу готують супи, каші, печуть пироги, роблять салати або просто запікають із ароматними травами в духовці. Раніше ми розповідали, як приготувати гарбузовий крем-суп із вершками, а тепер поділимося смачним рецептом манника з гарбуза.

Пиріг з гарбуза та манки: простий рецепт

Інгредієнти: гарбуз (400 г), манна крупа (300 г), сода (1 ч.л.), цукор (100 г + 100 г), кефір (250 мл), сіль (0,5 ч.л.), цедра апельсина (1 ч. л.), сік апельсина (100 мл), вода (100 мл).

Фото: Getty Images

Приготування:

Манну крупу висипте в миску і залийте жирним кефіром (бажано кімнатної температури). Додайте щіпку солі, 100 г цукру, перемішайте і залиште на деякий час, щоб манка набрякла.

Гарбуз почистіть, наріжте на шматочки і натріть на крупній або дрібній тертці. У результаті у вас має вийти 350-400 г натертого овочу. Перекладіть до манки.

Додайте в миску апельсинову цедру (можна замінити на лимонну), додайте соду або розпушувач. Перемішайте, щоб усі інгредієнти з'єдналися між собою.

Форму для запікання змастіть олією або вершковим маслом і викладіть гарбузове тісто. Поставте в розігріту духовку до 180-190 градусів на 30 хвилин.

Тим часом приготуйте апельсинову (лимонну) пропитку. Вичавіть сік одного апельсина або лимона і з'єднати його з 100 г цукру і 100 мл води. Перелийте в сотейник та поставте на плиту. Після закипання варіть 5 хвилин. Зніміть з вогню та остудіть.

Готовий пиріг дістаньте з духовки і не виймаючи з форми залийте апельсиновим сиропом. Залиште до повного остигання. Потім наріжте гарбузовий пиріг з манкою на порційні шматочки і подавайте до чаю або кави.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні