Лайм

Смачніше, ніж у магазині. Рецепт маринованих шампіньйонів на зиму

Зробити їх простіше простого

Чимало господинь полюбляють заготовляти на зиму не тільки ягідні джеми, варення та різні закуски з овочів, а й гриби. І якщо ви вже пробували маринувати білі гриби, цього разу поекспериментуйте з печерицями. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: печериці (1,5 кг), вода (1 л), рослинна олія (250 мл), оцет 6% (150 мл), часник (25 г), сіль (20 г), цукор (20 г), лавровий лист (4 шт.), перець горошком (10 шт.), запашний перець (10 шт.), сухі спеції (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Перебираємо гриби і зрізаємо зіпсовані місця. Ретельно промиваємо від пилу та бруду у проточній воді – це можна зробити навіть кілька разів.

Перекладаємо печериці у велику каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на плиту та варимо гриби до готовності – приблизно 20 хвилин.

Тим часом промиваємо у проточній воді банки та кришки, а потім стерилізуємо їх. Зробити це можна в каструлі на парі, мікрохвильовій печі, мультиварці або духовці. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою приблизно 10 хвилин.

Далі ставимо на плиту іншу каструлю, наливаємо в неї воду, додаємо сіль, цукор, рослинну олію та оцет 6%. Доводимо до кипіння, потім даємо йому прокипіти ще 2-3 хвилини.

Воду, у якій варилися гриби, зливаємо. Перекладаємо печериці в каструлю з маринадом. Чекаємо, доки все разом закипить, потім зменшуємо вогонь до мінімуму. Кип'ятимо приблизно 3 хвилини.

Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або ріжемо ножем. Викладаємо на дно чистої банки трохи часнику, лавровий лист та кілька горошин перцю, а також сухі спеції за смаком.

Потім викладаємо в банки гриби та заливаємо їх киплячим маринадом. Герметично закриваємо їх стерильними кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплою ковдрою або пледом приблизно на добу – до повного остигання. Потім прибираємо у прохолодне темне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні