Чимало господинь полюбляють заготовляти на зиму не тільки ягідні джеми, варення та різні закуски з овочів, а й гриби. І якщо ви вже пробували маринувати білі гриби, цього разу поекспериментуйте з печерицями. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти: печериці (1,5 кг), вода (1 л), рослинна олія (250 мл), оцет 6% (150 мл), часник (25 г), сіль (20 г), цукор (20 г), лавровий лист (4 шт.), перець горошком (10 шт.), запашний перець (10 шт.), сухі спеції (за смаком).
Приготування:
Перебираємо гриби і зрізаємо зіпсовані місця. Ретельно промиваємо від пилу та бруду у проточній воді – це можна зробити навіть кілька разів.
Перекладаємо печериці у велику каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на плиту та варимо гриби до готовності – приблизно 20 хвилин.
Тим часом промиваємо у проточній воді банки та кришки, а потім стерилізуємо їх. Зробити це можна в каструлі на парі, мікрохвильовій печі, мультиварці або духовці. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою приблизно 10 хвилин.
Далі ставимо на плиту іншу каструлю, наливаємо в неї воду, додаємо сіль, цукор, рослинну олію та оцет 6%. Доводимо до кипіння, потім даємо йому прокипіти ще 2-3 хвилини.
Воду, у якій варилися гриби, зливаємо. Перекладаємо печериці в каструлю з маринадом. Чекаємо, доки все разом закипить, потім зменшуємо вогонь до мінімуму. Кип'ятимо приблизно 3 хвилини.
Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або ріжемо ножем. Викладаємо на дно чистої банки трохи часнику, лавровий лист та кілька горошин перцю, а також сухі спеції за смаком.
Потім викладаємо в банки гриби та заливаємо їх киплячим маринадом. Герметично закриваємо їх стерильними кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплою ковдрою або пледом приблизно на добу – до повного остигання. Потім прибираємо у прохолодне темне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як замаринувати печериці у гірчично-медовому соусі.
- Читайте також на theLime, як смачно закрити на зиму гриби-лисички.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.