Лайм

Коли набридла шарлотка. Рецепт смачного насипного пирога з яблуками

Поекспериментуйте на дозвіллі

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок. І якщо ви вже балували рідних тертим пирогом із яблуками, цього разу зробіть насипний. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти для тіста: борошно (150 г), манна крупа (150 г), цукор (150 г), розпушувач (8 г), сіль (щіпка).

Інгредієнти для начинки: кориця (1 ч. л.), яблука (1,5 кг), вершкове масло (50 г), молоко або вершки (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти для тіста.

Яблука очищаємо від шкірки та тремо на грубій терці. Потім додаємо до них корицю, перемішуємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Форму для випікання краще взяти суцільну. Якщо берете роз'ємну, то оберніть форму зовні фольгою, щоби при випіканні з пирога не витікав сік. Дно форми вистилаємо пергаментом або змащуємо вершковим маслом.

Розділяємо тісто за допомогою ваг на 4 однакові частини, а яблучну начинку – на 3 частини. На дно форми викладаємо 1/4 частину сухих інгредієнтів, рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Потім – 1/3 яблук, знову рівномірно розподіляємо, трохи притискаючи. Так, чергуючи суху частину та начинку, формуємо пиріг, останній шар – суха частина. Вершкове масло дрібно нарізаємо слайсами і викладаємо зверху пирога. Заливаємо все це молоком або вершками, а також робимо ножем декілька проколів, щоб молоко просочило весь пиріг.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо приблизно 45-50 хвилин до рум'яної скоринки. Потім дістаємо пиріг і залишаємо його остигати у формі, за бажанням можна присипати цукровою пудрою.

Нарізаємо насипний яблучний пиріг на порційні шматочки і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Святковий варіант улюбленої "Шуби" - цей торт-салат стане прикрасою столу

Фудекспертка Світлана Левицька показала, як зробити салат Шуба у формі тортика під буряковим мусом

Проколіть яйце перед варінням - цей геніальний трюк збереже вам час і нерви

Експерти розповіли про лайфхаки, які допоможуть швидше очистити яйця від шкаралупи - перед варінням їх треба проколоти голкою

Французька класика з давньою історією - готуємо ельзаський кіш із цибулею

Ельзаський кіш з цибулею - це французький відкритий пиріг, який дуже просто готувати