Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок. І якщо ви вже балували рідних тертим пирогом із яблуками, цього разу зробіть насипний. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти для тіста: борошно (150 г), манна крупа (150 г), цукор (150 г), розпушувач (8 г), сіль (щіпка).
Інгредієнти для начинки: кориця (1 ч. л.), яблука (1,5 кг), вершкове масло (50 г), молоко або вершки (100 г).
Приготування:
Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти для тіста.
Яблука очищаємо від шкірки та тремо на грубій терці. Потім додаємо до них корицю, перемішуємо.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Форму для випікання краще взяти суцільну. Якщо берете роз'ємну, то оберніть форму зовні фольгою, щоби при випіканні з пирога не витікав сік. Дно форми вистилаємо пергаментом або змащуємо вершковим маслом.
Розділяємо тісто за допомогою ваг на 4 однакові частини, а яблучну начинку – на 3 частини. На дно форми викладаємо 1/4 частину сухих інгредієнтів, рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Потім – 1/3 яблук, знову рівномірно розподіляємо, трохи притискаючи. Так, чергуючи суху частину та начинку, формуємо пиріг, останній шар – суха частина. Вершкове масло дрібно нарізаємо слайсами і викладаємо зверху пирога. Заливаємо все це молоком або вершками, а також робимо ножем декілька проколів, щоб молоко просочило весь пиріг.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо приблизно 45-50 хвилин до рум'яної скоринки. Потім дістаємо пиріг і залишаємо його остигати у формі, за бажанням можна присипати цукровою пудрою.
Нарізаємо насипний яблучний пиріг на порційні шматочки і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний гарбузовий пиріг із манкою.
- Читайте також на theLime, як зробити заливний пиріг з капустою і яйцем.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.