Навіть під час війни багато господинь продовжують балувати свою сім'ю різними десертами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух. І якщо ви вже робили м'які як пух пиріжки з вишнею або королівську ватрушку з сиром, цього разу урізноманітніть своє меню тертим пирогом з яблуками на маргарині. theLime підібрав перевірений рецепт.
Інгредієнти: маргарин (200 г), яйця (3 шт.), цукор (1 склянка), борошно (3-4 склянки), сода (0,5 ч. л.), яблука (4 шт.), цукрова пудра (2-3 ст. л.).
Приготування:
Маргарин заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб він став кімнатної температури.
Борошно просіюємо через сито – це необхідно для того, щоб випічка вийшла пишною та повітряною, а також щоб у неї не потрапило різне сміття з пакету.
У глибокій мисці змішуємо до однорідної консистенції розм'якшений маргарин, яйця та цукор. Потім додаємо просіяне борошно і соду (її можна замінити розпушувачем), замішуємо тісто.
Тим часом підготуємо начинку. Яблука промиваємо у проточній воді, очищаємо, нарізаємо дрібним кубиком або тремо на терці.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 190°С. Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Тремо на терці більшу частину тіста, злегка трамбуємо його руками, формуючи дно та невеликі бортики пирога. Зверху викладаємо начинку з яблук та посипаємо її цукром. Потім тремо меншу частину тіста і відправляємо пиріг в духовку на 25-30 хвилин.
Дістаємо, даємо йому трохи охолонути, за бажанням зверху посипаємо цукровою пудрою.
Розрізаємо тертий пиріг з яблуками на порційні шматочки та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли як приготувати французький яблучний пиріг.
- Читайте також на theLime, як спекти смачний чорничний кекс на сметані.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.