В умовах війни багато людей в Україні втратили частково або повністю свої доходи, тому змушені відмовитися від деяких благ мирного часу – наприклад, від походів у кафе та ресторани. Тому господині намагаються дивувати своїх близьких не лише традиційними стравами, а й незвичними, наприклад, лазаньєю чи піцою. theLime ділиться простим рецептом круасанів з листкового тіста, якими також можна урізноманітнити звичний раціон.
Інгредієнти на 4 круасани: листкове дріжджове тісто (250 г), томати у власному соку (150 г), прованські трави (1 ч. л.), гранульований часник (0,5 ч. л.), гранульована цибуля (0,5 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.), сіль, шинка (4 шматочки), твердий сир (4 шматочки).
Приготування:
Вмикаємо духовку, щоб вона розігрілася до 180°С.
Для приготування таких круасанів знадобиться готове листкове дріжджове тісто. Його заздалегідь виймаємо із морозильної камери.
Спочатку займемося приготуванням томатного соусу. Розігріваємо сковороду з оливковою олією, викладаємо на неї томати, які необхідно попередньо подрібнити в блендері. Додаємо прованські трави, гранульовані цибулю та часник, а також сіль, ретельно перемішуємо. Тушкуємо до загустіння приблизно 5 хвилин, потім знімаємо з вогню.
Шинку та сир нарізаємо акуратними скибочками.
Тісто трохи розкочуємо за допомогою качалки і розрізаємо на 4 рівні трикутники. Кожен змащуємо томатним соусом, викладаємо шматочок сиру та шинки і загортаємо рулетиком, формуючи круасан.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього підготовлені круасани та відправляємо у розігріту духовку. Випікаємо приблизно 15 хвилин, увімкнувши режими "Верх-низ" та "Конвекція".
Дістаємо апетитні круасани і чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ароматні круасани з полуницею.
- Читайте також на theLime, як зробити смачні бендерики з фаршем на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.