Лайм

Рецепт – хіт сезону. Готуємо ситну лазанью з кабачків із фаршем

Поекспериментуйте у вихідні

Якщо ви не знаєте, чим здивувати сім'ю у вихідні, приготуйте щось зі страв італійської кухні. Наприклад, піцу на тонкому тісті, пасту з тунцем і базиліком або ситну лазанью. theLime підібрав для вас рецепт останньої з кабачків з м'ясним фаршем.

Інгредієнти: кабачок (2 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), цибуля (1 шт.), часник (5 зубчиків), свинячо-яловичий фарш (0,5 кг), приправа "Італійські трави" (2-3 ч. л.), сіль, цукор (0,5 ч. л.), перець чорний мелений, томатна паста (1 ст. л.), лавровий лист (1-2 шт.), помідори у власному соку (400-500 г), сметана (400 г), твердий сир (300 г), яйця (1 шт.), петрушка (0,5 пучка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кабачки промиваємо під проточною водою та нарізаємо тонкими довгими слайсами. Викладаємо їх у миску, посипаємо сіллю та залишаємо приблизно на годину.

Для фаршу беремо свинину та яловичину, промиваємо м'ясо, нарізаємо середніми шматочками та пропускаємо через м'ясорубку.

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до м'якості. Потім додаємо до неї фарш, помідори у власному соку, подрібнений часник та спеції за смаком.

Кабачки промиваємо від солі та викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Петрушку споліскуємо, викладаємо на рушники на декілька хвилин, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем. Твердий сир тремо на терці.

В окрему ємність виливаємо сметану, розбиваємо яйце, додаємо петрушку та частину натертого сиру, солимо за смаком.

Починаємо збирати лазанью: на дно форми для випічки викладаємо трохи соусу і розподіляємо його тонким шаром по поверхні, потім шар кабачків і шар обсмаженого фаршу. На нього знову викладаємо сметанний соус. Повторюємо доти, доки не закінчаться інгредієнти, зверху присипаємо сиром.

Ставимо форму в духовку і запікаємо при 180°С до золотистої скоринки приблизно 40-60 хвилин.

Виймаємо лазанью, чекаємо, поки вона трохи охолоне. Потім розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні