Лайм

Як приготувати грибний жульєн з тягучим сиром та ніжним соусом: простий рецепт

Смачний варіант ситної вечері для всієї родини

Жульєн - запіканка з грибів та курки під сиром. Ця гаряча закуска має кілька варіантів приготування: її подають порційно у спеціальних кокотницях, начиняють їм булочки або млинці, а також готують у великій ємності. theLime підібрав для вас простий рецепт жульєну у формі для запікання.

Інгредієнти: куряче філе (2 шт.), печериці (400 г), цибуля ріпчаста (1-2 шт.), часник (2 зубчики), борошно (1 ч.л.), жирні вершки 33-36% (300 г ), твердий сир (200 г), вершкове масло (50 г), сіль, перець (за смаком), мускатний горіх, орегано (щіпка).

Фото: instagram.com/anny.cooking

Приготування:

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібним кубиком. Якщо цибулина велика достатньо буде однієї, якщо невеликого розміру – візьміть дві. Зубчики часнику подрібніть.

Куряче філе промийте, просушіть паперовим рушником і наріжте невеликими шматочками. Печериці – часточками. Сир натріть на великій тертці.

На сковороді розтопіть вершкове мало і обсмажте цибулю до прозорості з додаванням часнику. Додайте курку та обсмажуйте 3-4 хвилини. Потім висипте гриби та смажте приблизно 5 хвилин.

Далі додайте борошно, влийте вершки і перемішайте. Посоліть, поперчіть, додайте по дрібці мускатного горіха та орегано, перемішайте. Посипте сиром та знімайте з плити.

Перекладіть масу у форму для запікання та поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 15-20 хвилин. Все, жульєн з грибами і куркою готовий. Подавайте гарячим.


Подивитися цю публікацію в Instagram


Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні