Лайм

Шарлотка на сковороді рецепт - як приготувати з яблуками з рідкого тіста

Для приготування не знадобиться духовка

Шарлотка з яблуками - солодка випічка, безперечним плюсом якої є простота приготування. Раніше ми розповідали, як зробити економний варіант із батону, а тепер поділимося рецептом смачного яблучного пирога з рідкого тіста. Для приготування знадобляться прості продукти та сковорідка.

Фото: Getty Images

Інгредієнти: борошно (1 склянка), цукор (1 склянка), яйця (3-4 шт.), яблука (3 шт).

Приготування:

Яблука добре промийте, просушіть, видаліть серцевину і наріжте довгими шматочками.

Яйця збийте із цукром за допомогою вінчика або міксера. Поступово додавайте борошно та акуратно перемішуйте лопаткою.

Візьміть сковороду з товстим дном і стінками, бортики та дно змастіть вершковим маслом або олією. Трохи прогрійте та влийте рідке тісто. Зверху розкладіть нарізані яблука.

За бажанням можна додати ванілін чи корицю. Якщо хочете, щоб пиріг вийшов трохи вологим, додайте в тісто половину чайної ложки гашеної соди.

Випікайте шарлотку із яблуками під кришкою на слабкому вогні приблизно 30 хвилин. Готовність пирога перевірте зубочисткою чи дерев'яною паличкою.

Готовий пиріг перекиньте на плоску тарілку, наріжте на порційні шматки і подавайте до чаю або кави.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні