Лайм

Готуємо замість звичайної шарлотки. Рецепт простого грушевого пирога Невидимка

Поекспериментуйте на дозвіллі

Навіть під час війни багато господинь продовжують дивувати свою сім'ю різними десертами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух. І якщо ви вже робили персиковий пиріг до чаю або тертий на маргарині, цього разу побалуйте близьких пирогом під назвою Невидимка з мінімальною кількістю тіста. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти: груші (2-4 шт.), яйця (4 шт.), цукор (50 г), вершкове масло (1 ст. л.), молоко (100 г або 1 ст. л. йогурту і 30 г вершків 15%), борошно (70 г), розпушувач для тіста (1 ч. л.), кориця або ваніль (за бажанням).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Груші промиваємо під проточною водою від пилу та бруду, потім нарізаємо тонкими смужками.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і збиваємо вінчиком або міксером доти, доки маса не збільшиться в обсязі.

Потім додаємо в яєчну масу вершкове масло, молоко, просіяне через сито борошно та розпушувач. Перемішуємо до однорідності – за консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.

Висипаємо в миску нарізані груші та перемішуємо, щоб кожна скибочка була покрита тістом.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо на неї підготовлену масу. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 30-40 хвилин до готовності.

Дістаємо апетитний пиріг Невидимка з духовки і чекаємо, поки він трохи охолоне. Подаємо до столу, порізавши на порційні шматочки, і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Святковий варіант улюбленої "Шуби" - цей торт-салат стане прикрасою столу

Фудекспертка Світлана Левицька показала, як зробити салат Шуба у формі тортика під буряковим мусом

Проколіть яйце перед варінням - цей геніальний трюк збереже вам час і нерви

Експерти розповіли про лайфхаки, які допоможуть швидше очистити яйця від шкаралупи - перед варінням їх треба проколоти голкою

Французька класика з давньою історією - готуємо ельзаський кіш із цибулею

Ельзаський кіш з цибулею - це французький відкритий пиріг, який дуже просто готувати