Лайм

Як приготувати до чаю смачні макові млинці: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Багато господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами. І кожна з них має улюблений рецепт млинців: хтось робить шоколадні з какао, хтось – з сиром і кропом, а інші – бендерики з фаршем. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом макових млинців.

Інгредієнти для тіста: яйця (4 шт.), цукор (100 г), ванільний цукор (15-20 г), сіль (щіпка), тепле молоко (1 л), борошно (450 г), сухий мак (90 г), вершкове масло (60 г), рослинна олія (30 мл).

Інгредієнти для начинки: мак (200 г), цукор (100 г), гаряче молоко (200 мл), масло (100 г).

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Молоко для тіста трохи підігріваємо у каструлі чи мікрохвильовій печі.

Яйця розбиваємо в глибоку миску, додаємо до них цукор та сіль, збиваємо злегка вінчиком. Потім додаємо одну третину теплого молока і просіяне через сито борошно. Перемішуємо, щоб тісто було без грудочок.

Потім вводимо до нього мак, знову перемішуємо. Вливаємо молоко, рослинну олію і розтоплене вершкове масло. Перемішуємо та залишаємо приблизно на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією чи вершковим маслом. Наливаємо один ополоник тіста і розподіляємо рівним шаром по поверхні. Коли краї трохи підрум'яняться, перевертаємо за допомогою силіконової лопатки та тримаємо на іншій стороні приблизно хвилину. Перекладаємо готовий млинець на тарілку і смажимо решту.

Для начинки змішуємо мак із цукром, можна розтерти у ступці. Додаємо до суміші гаряче кип'ячене молоко і ставимо на водяну баню. Прогріваємо, періодично помішуючи, приблизно 10 хвилин, доки мак не стане м'яким.

Знімаємо з водяної бані та додаємо вершкове масло, ретельно перемішуємо начинку до однорідності.

Змащуємо кожен млинець і загортаємо в рулет чи трикутник.

Подаємо апетитні макові млинці до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити