Лайм

Як приготувати ліниві хачапурі з сиром і яйцем: швидкий рецепт

Смачний варіант сніданку для всієї родини

Хачапурі по-аджарськи - грузинська випічка у вигляді човника з яйцем та сиром. Традиційним рецептом популярного пиріжка ми ділилися раніше, а тепер покажемо, як приготувати лінивий хачапурі. Приготувати його не важко, а сподобається він всім без винятку. Простим рецептом поділилася фуд-блогер vika_tasty на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти: кисломолочний сир (150 г), твердий сир типу Радомер (50 г), борошно (40 г + для формування човників), яйце (1 шт.), сіль, перець (за смаком), олія (для смаження).

Фото: instagram.com/vika_tasty

Приготування:

Кисломолочний сир викладіть у миску, додайте сіль і добре розімніть виделкою. Твердий сир натріть на дрібній тертці та додайте до сиру. Добре перемішайте.

Яйце обережно розбийте і відокремте білок від жовтка. Білок влийте в сирно масу, а жовток відкладіть убік - він знадобиться на останньому етапі формування хачапурі.

Далі в тісто висипте борошно і ретельно перемішайте виделкою. Викладіть тісто на припилену мукою дошку і сформуйте човник.

Сковороду розігрійте, налийте трохи олії і перекладіть майбутній лінивий хачапурі. Обсмажуйте до рум'яної апетитної скоринки. Потім переверніть, зробіть по центру невелику ямку та влийте жовток. Посипте тертим сиром, накрийте кришкою. Знімайте, коли низ підрум'яниться, а сир розплавиться.

Перекладіть хачапурі на тарілку, посипте рубаною зеленню та насолоджуйтесь смачним результатом.


Подивитися цю публікацію в Instagram


Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Віддані у дружбі і коханні: астрологи назвали найвірніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали вірні знаки Зодіаку, які не зрадять ні коханих, ні друзів - Скорпіон, Терези, Лев

Догляд за газоном влітку: чим підживити галявину, щоб була яскраво-зеленою

Які добрива необхідно використовувати для підживлення газону влітку, як їх вибрати та правильно вносити, щоб трава радувала своїм виглядом 

Тренди зачісок на 2024 рік: зірковий стиліст назвав головні тенденції цього літа

Зірковий стиліст розповів, які стрижки та зачіски будуть у моді влітку 2024 року - фото модних зачісок