Хачапурі по-аджарськи - грузинська випічка у вигляді човника з яйцем та сиром. Традиційним рецептом популярного пиріжка ми ділилися раніше, а тепер покажемо, як приготувати лінивий хачапурі. Приготувати його не важко, а сподобається він всім без винятку. Простим рецептом поділилася фуд-блогер vika_tasty на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти: кисломолочний сир (150 г), твердий сир типу Радомер (50 г), борошно (40 г + для формування човників), яйце (1 шт.), сіль, перець (за смаком), олія (для смаження).
Приготування:
Кисломолочний сир викладіть у миску, додайте сіль і добре розімніть виделкою. Твердий сир натріть на дрібній тертці та додайте до сиру. Добре перемішайте.
Яйце обережно розбийте і відокремте білок від жовтка. Білок влийте в сирно масу, а жовток відкладіть убік - він знадобиться на останньому етапі формування хачапурі.
Далі в тісто висипте борошно і ретельно перемішайте виделкою. Викладіть тісто на припилену мукою дошку і сформуйте човник.
Сковороду розігрійте, налийте трохи олії і перекладіть майбутній лінивий хачапурі. Обсмажуйте до рум'яної апетитної скоринки. Потім переверніть, зробіть по центру невелику ямку та влийте жовток. Посипте тертим сиром, накрийте кришкою. Знімайте, коли низ підрум'яниться, а сир розплавиться.
Перекладіть хачапурі на тарілку, посипте рубаною зеленню та насолоджуйтесь смачним результатом.
Подивитися цю публікацію в Instagram
- Раніше ми розповідали, як приготувати хрусткі чебуреки з м'ясом у тонкому тісті.
- Читайте також на theLime, як зробити ідеальне тісто для біляшів, щоб були ніжні та хрусткі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.