Грузинська кухня дуже популярна в Україні, і багато любителів смачної їжі вже навчилися готувати соковиті хінкалі, ситний суп-харчо і пряний соус ткемалі зі слив. Цього разу ділимося простим рецептом хачапурі по-аджарськи. Ця грузинська випічка у вигляді човника з яйцем і сиром полюбилася багатьом, і зробити її вдома зовсім не важко.
Інгредієнти (на 4 хачапурі): 500 г борошна, 300 мл теплої води, 5 г сухих дріжджів, дрібка солі, 1 ч.л. цукру, 350 г простого кисломолочного сиру або адигейського сиру, 350 г сулугуні.
Приготування:
Дріжджі розчиняємо у теплій воді, додаємо сіль та цукор, після чого всипаємо борошно та вимішуємо тісто.
Тісто ділимо на 4 рівні частини, накриваємо чистим вологим рушником і прибираємо в холодильник на півгодини.
Сир сулугуні натираємо на великій тертці і змішуємо зі звичайним сиром або подрібненим адигейським сиром.
З кожного шматочка тіста формуємо пласку паляничку. На краї палянички викладаємо дві смужки начинки і загортаємо їх, формуючи човник. Таким чином, начинка буде в бортиках "човника".
Човен також заповнюємо сиром, бортики хачапурі змащуємо збитим яйцем і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Висуваємо лист із хачапурі, вбиваємо в човник яйце і випікаємо ще 5 хвилин.
Перед подачею гаряче хачапурі можна змастити вершковим маслом або покласти скибочку олії на начинку.
- Читайте також, як приготувати грузинські рулетики з баклажанів з горіховою пастою.
- Раніше ми писали, як приготувати хачапурі з сиром на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.