Лайм

Смачно, як у пекарні. Найпростіший рецепт хачапурі по-аджарськи

Грузинську випічку легко приготувати вдома

Грузинська кухня дуже популярна в Україні, і багато любителів смачної їжі вже навчилися готувати соковиті хінкалі, ситний суп-харчо і пряний соус ткемалі зі слив. Цього разу ділимося простим рецептом хачапурі по-аджарськи. Ця грузинська випічка у вигляді човника з яйцем і сиром полюбилася багатьом, і зробити її вдома зовсім не важко.

Інгредієнти (на 4 хачапурі): 500 г борошна, 300 мл теплої води, 5 г сухих дріжджів, дрібка солі, 1 ч.л. цукру, 350 г простого кисломолочного сиру або адигейського сиру, 350 г сулугуні.

Фото: Getty Images

Приготування:

Дріжджі розчиняємо у теплій воді, додаємо сіль та цукор, після чого всипаємо борошно та вимішуємо тісто.

Тісто ділимо на 4 рівні частини, накриваємо чистим вологим рушником і прибираємо в холодильник на півгодини.

Сир сулугуні натираємо на великій тертці і змішуємо зі звичайним сиром або подрібненим адигейським сиром.

З кожного шматочка тіста формуємо пласку паляничку. На краї палянички викладаємо дві смужки начинки і загортаємо їх, формуючи човник. Таким чином, начинка буде в бортиках "човника".

Човен також заповнюємо сиром, бортики хачапурі змащуємо збитим яйцем і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Фото: Getty Images

Висуваємо лист із хачапурі, вбиваємо в човник яйце і випікаємо ще 5 хвилин.

Перед подачею гаряче хачапурі можна змастити вершковим маслом або покласти скибочку олії на начинку.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні