Лайм

Як спекти хліб у духовці з інгредієнтів, які є в наявності: найпростіші рецепти

Знадобиться зовсім небагато зусиль

Через масовані обстріли українських міст 10 і 11 жовтня російськими окупантами в багатьох регіонах у людей немає можливості купити свіжий хліб у магазині або всі інгредієнти для його приготування. Тому господині викручуються з цього положення, як можуть, а саме – печуть хліб із тих інгредієнтів, які є під рукою, наприклад, із вівсянкою. theLime підібрав ще кілька простих рецептів, одним із яких поділилася авторка каналу про кулінарію "Все просто" в YouTube.

Хліб на кефірі без дріжджів

Інгредієнти: пшеничне борошно (250 г), цільнозернове борошно (200 г), сіль (1 ч. л.), цукор (2 ч. л.), кефір (350 мл), сода (1 ч. л.).

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.

У глибокій мисці з'єднуємо пшеничне і цільнозернове борошно, перемішуємо ложкою, додаємо цукор і сіль.

У кефір висипаємо соду і ретельно перемішуємо. Виливаємо їх у ємність із сухими інгредієнтами і починаємо замішувати тісто руками прямо в мисці. Потім перекладаємо його на робочу поверхню, присипану борошном, і продовжуємо вимішувати. Готове тісто має трохи липнути до рук.

Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб воно "відпочило". Потім надаємо йому необхідної форми, викладаємо на деко і ножем робимо зверху надрізи, змащуємо кефіром.

Відправляємо в розігріту духовку та випікаємо приблизно 40 хвилин.

Хліб без яєць та молока

Ще одним рецептом так званого воєнного або бандерівського хліба поділилася Мар'яна Хабер-Дудар - авторка каналу в YouTube на різноманітну тематику.

Інгредієнти: вода (300 мл), сіль (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), оцет (1 ст. л.), рослинна олія (1 ст. л.), сода (1 ч. л.), борошно (400 г).

Приготування:

У глибоку ємність виливаємо теплу воду, додаємо сіль, цукор, оцет та рослинну олію. Розмішуємо, доки не розчиняться всі інгредієнти.

В іншій ємності змішуємо соду та борошно.

Поступово – у кілька етапів – висипаємо сухі інгредієнти до рідких та починаємо замішувати тісто ложкою, потім продовжуємо робити це руками на робочій поверхні, підсипавши трохи борошна. Залишаємо його на декілька хвилин за кімнатної температури.

Наперед розігріваємо духовку до 180°С.

Викладаємо хліб на деко, робимо на ньому надрізи за допомогою ножа, змащуємо його водою. За бажанням можна присипати його кунжутом чи насінням. Випікаємо у режимі "Верх-низ" приблизно 45 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю