Лайм

Як спекти смачний домашній хліб у духовці: рецепт на сухих дріжджах

Зробити його простіше простого

В умовах війни та дефіциту продуктів чимало господинь почали самостійно випікати хліб та різні солодкі десерти. І якщо ви вже знаєте, як приготувати бездріжджовий хліб у мультиварці, цього разу зробіть його в духовці. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: борошно (500 г), сіль (1 ч. л.), цукор (3 ч. л.), сухі дріжджі (5 г), тепла вода (300 мл), рослинна олія (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Борошно просіюємо через сито. Змішуємо із сіллю, цукром та сухими дріжджами.

Додаємо теплу воду та починаємо замішувати тісто. Потім вводимо рослинну олію, продовжуємо вимішувати приблизно 7-10 хвилин, поки воно не перестане липнути до рук.

Миску теж змащуємо олією і відправляємо в неї тісто. Накриваємо чистим рушником або харчовою плівкою та залишаємо у теплому приміщенні без протягів. Тісто має збільшитись утричі.

Форму для випічки (підійде як кругла з високими бортиками, так і прямокутна форма для кексів) змащуємо вершковим маслом, а на дно кладемо пергамент.

Тісто, що підійшло, обминаємо, потім розкачуємо в прямокутник, скручуємо в рулет, защипуємо краї і викладаємо у форму. Накриваємо рушником або плівкою та залишаємо ще на 30 хвилин у теплому місці.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 190°С.

У невеликій піалі змішуємо воду (1 ст. л.) з рослинною олією (1 ч. л.) і змащуємо цією сумішшю хліб зверху. Ставимо в розігріту духовку та випікаємо на нижньому рівні приблизно 40 хвилин.

Після випікання виймаємо хліб із форми, знову змащуємо сумішшю з води та олії. Накриваємо чистим рушником і залишаємо до повного охолодження на решітці. Потім нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/anny.cooking

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці