В умовах війни та дефіциту продуктів чимало господинь почали самостійно випікати хліб та різні солодкі десерти. І якщо ви вже знаєте, як приготувати бездріжджовий хліб у мультиварці, цього разу зробіть його в духовці. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: борошно (500 г), сіль (1 ч. л.), цукор (3 ч. л.), сухі дріжджі (5 г), тепла вода (300 мл), рослинна олія (2 ст. л.).
Приготування:
Борошно просіюємо через сито. Змішуємо із сіллю, цукром та сухими дріжджами.
Додаємо теплу воду та починаємо замішувати тісто. Потім вводимо рослинну олію, продовжуємо вимішувати приблизно 7-10 хвилин, поки воно не перестане липнути до рук.
Миску теж змащуємо олією і відправляємо в неї тісто. Накриваємо чистим рушником або харчовою плівкою та залишаємо у теплому приміщенні без протягів. Тісто має збільшитись утричі.
Форму для випічки (підійде як кругла з високими бортиками, так і прямокутна форма для кексів) змащуємо вершковим маслом, а на дно кладемо пергамент.
Тісто, що підійшло, обминаємо, потім розкачуємо в прямокутник, скручуємо в рулет, защипуємо краї і викладаємо у форму. Накриваємо рушником або плівкою та залишаємо ще на 30 хвилин у теплому місці.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 190°С.
У невеликій піалі змішуємо воду (1 ст. л.) з рослинною олією (1 ч. л.) і змащуємо цією сумішшю хліб зверху. Ставимо в розігріту духовку та випікаємо на нижньому рівні приблизно 40 хвилин.
Після випікання виймаємо хліб із форми, знову змащуємо сумішшю з води та олії. Накриваємо чистим рушником і залишаємо до повного охолодження на решітці. Потім нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, які дріжджі краще використовувати для домашнього хліба, щоб був смачним та не кришився.
- Читайте також на theLime, як зробити тонкий лаваш у домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.