Лайм

Як зварити смачний капусняк з квашеної капусти: простий рецепт

Урізноманітніть домашнє меню

Якщо ви вже готували капусняк за бабусиним рецептом, цього разу зробіть страву української кухні за дещо іншою технологією. Авторка українського YouTube-каналу "Карпатські шкварки" розповіла, як зварити цей популярний суп з додаванням квашеної капусти, пшона, реберець та спецій.

Фото: Pinterest

Інгредієнти: ребра 1 кг, капуста 500 г, картопля 500 г, пшоно 100 г (можна замінити рисом або перловкою), цибуля 1 шт, морква 1 шт, перець гор. 10 шт, перець духмяний 7 шт, лавровий лист 1 шт, олія для смаження.

Приготування: спочатку зробимо бульйон. Для цього ребра опускаємо у каструлю з холодною водою – щоб рідина ввібрала в себе смакові властивості м'яса і бульйон вийшов смачним. Коли закипить, знімаємо білу піну, яка утворилася зверху, щоб бульйон був прозорий та смачний. Готуємо на маленькому вогні до тих пір, поки м'ясо практично не буде готове. Приблизний час – близько 2 годин. Через 1 годину варіння не забудьте додати сіль. На 4 літра води знадобиться 2 ч л солі. Однак також слід врахувати солоний смак квашеної капусти та не переборщити.

Фото: Pinterest

Коли м'ясо буде майже готове, додайте до нього подрібнену кубиками картоплю. Пшоно слід ошпарити у окремій ємності окропом – це слід зробити для того, щоб усунути гіркуватий присмак продукту. Залишаємо постояти на 5-7 хвилин, після чого зливаємо воду та відправляємо пшоно до інших компонентів.

Тушкуємо овочі на сковорідці: кілька хвилин підсмажуємо подрібнену цибулю, додаємо натерту моркву. Все ретельно перемішуємо та смажимо до появи золотистого кольору та м'якості. Сюди ж відправляємо квашену капусту та тушимо ще близько 10 хвилин.

Коли пшоно стало м'яким і картопля також приготувалася, додаємо в капусняк тушені овочі. Все добре перемішуємо та варимо ще 10-15 хвилин. За 5 хв до готовності страви кидаємо лавровий лист, перець та солимо ще раз за потреби. Страва готова, можна насолоджуватися неповторним смаком!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні