img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Бограч рецепт - як приготувати суп-гуляш в домашніх умовах на плиті
Урізноманітніть своє звичне меню

Як приготувати густий бограч на плиті: найпростіший рецепт

Середа, 21 вересня 2022, 07:01
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

У холодну пору року необхідно ретельніше стежити за раціоном своєї сім'ї. Адже через незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус чи інфекцію. Тому декілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже робили легкий яєчний суп з вермішеллю або ситний грузинський харчо, урізноманітніть своє меню супом-гуляшем під назвою бограч. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: свинина або телятина (500 г), свинячі ребра (200 г), сало (50 г або 1 ст. л. смальцю), картопля (500 г), цибуля (2 шт.), томати (2 шт.), болгарський перець (1 шт.), часник (2 зубчики), солодка паприка (3 шт.), перець чилі (1/3 ч. л.), сіль, перець, лавровий лист, запашний перець, зелень петрушки.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Свинину чи телятину промиваємо у проточній воді, нарізаємо середніми шматочками. Ребра для бограча найкраще взяти копчені.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Сало нарізаємо кубиками та обсмажуємо на сковороді з високими бортиками або в каструлі з товстим дном – доти, доки з нього не витопиться весь жир. Потім акуратно виймаємо шкварки ложкою чи шумівкою.

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо у проточній воді та обсмажуємо до м'якості у посуді з витопленим жиром. Потім додаємо солодку паприку, ретельно перемішуємо.

Всі овочі споліскуємо у воді, помідор нарізаємо досить крупно, моркву – кружальцями, а болгарський перець – кубиками.

Потім додаємо в посуд з обсмаженою цибулею м'ясо, томати, моркву і болгарський перець, ретельно перемішуємо. Заливаємо водою, щоб вона покрила всі інгредієнти, кидаємо лавровий лист і запашний перець. Накриваємо кришкою та варимо приблизно 40 хвилин.

Тим часом чистимо картоплю, промиваємо її та нарізаємо середнім кубиком. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.

Додаємо в каструлю картоплю разом із сіллю, чорним перцем, перцем чилі та часником. Перемішуємо та варимо ще 20 хвилин – до готовності.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники на 5-10 хвилин, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем і додаємо в бограч. Доводимо до кипіння, якщо потрібно – досолюємо. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися супу 10-15 хвилин.

Подаємо густий і наваристий бограч до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Бограч рецепт - як приготувати суп-гуляш в домашніх умовах на плиті
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Бограч рецепт - як приготувати суп-гуляш в домашніх умовах на плиті
Урізноманітніть своє звичне меню

Як приготувати густий бограч на плиті: найпростіший рецепт

Середа, 21 вересня 2022, 07:01
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

У холодну пору року необхідно ретельніше стежити за раціоном своєї сім'ї. Адже через незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус чи інфекцію. Тому декілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже робили легкий яєчний суп з вермішеллю або ситний грузинський харчо, урізноманітніть своє меню супом-гуляшем під назвою бограч. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: свинина або телятина (500 г), свинячі ребра (200 г), сало (50 г або 1 ст. л. смальцю), картопля (500 г), цибуля (2 шт.), томати (2 шт.), болгарський перець (1 шт.), часник (2 зубчики), солодка паприка (3 шт.), перець чилі (1/3 ч. л.), сіль, перець, лавровий лист, запашний перець, зелень петрушки.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Свинину чи телятину промиваємо у проточній воді, нарізаємо середніми шматочками. Ребра для бограча найкраще взяти копчені.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Сало нарізаємо кубиками та обсмажуємо на сковороді з високими бортиками або в каструлі з товстим дном – доти, доки з нього не витопиться весь жир. Потім акуратно виймаємо шкварки ложкою чи шумівкою.

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо у проточній воді та обсмажуємо до м'якості у посуді з витопленим жиром. Потім додаємо солодку паприку, ретельно перемішуємо.

Всі овочі споліскуємо у воді, помідор нарізаємо досить крупно, моркву – кружальцями, а болгарський перець – кубиками.

Потім додаємо в посуд з обсмаженою цибулею м'ясо, томати, моркву і болгарський перець, ретельно перемішуємо. Заливаємо водою, щоб вона покрила всі інгредієнти, кидаємо лавровий лист і запашний перець. Накриваємо кришкою та варимо приблизно 40 хвилин.

Тим часом чистимо картоплю, промиваємо її та нарізаємо середнім кубиком. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.

Додаємо в каструлю картоплю разом із сіллю, чорним перцем, перцем чилі та часником. Перемішуємо та варимо ще 20 хвилин – до готовності.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники на 5-10 хвилин, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем і додаємо в бограч. Доводимо до кипіння, якщо потрібно – досолюємо. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися супу 10-15 хвилин.

Подаємо густий і наваристий бограч до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••