Лайм

Як приготувати густий бограч на плиті: найпростіший рецепт

Урізноманітніть своє звичне меню

У холодну пору року необхідно ретельніше стежити за раціоном своєї сім'ї. Адже через незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус чи інфекцію. Тому декілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже робили легкий яєчний суп з вермішеллю або ситний грузинський харчо, урізноманітніть своє меню супом-гуляшем під назвою бограч. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: свинина або телятина (500 г), свинячі ребра (200 г), сало (50 г або 1 ст. л. смальцю), картопля (500 г), цибуля (2 шт.), томати (2 шт.), болгарський перець (1 шт.), часник (2 зубчики), солодка паприка (3 шт.), перець чилі (1/3 ч. л.), сіль, перець, лавровий лист, запашний перець, зелень петрушки.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Свинину чи телятину промиваємо у проточній воді, нарізаємо середніми шматочками. Ребра для бограча найкраще взяти копчені.

Сало нарізаємо кубиками та обсмажуємо на сковороді з високими бортиками або в каструлі з товстим дном – доти, доки з нього не витопиться весь жир. Потім акуратно виймаємо шкварки ложкою чи шумівкою.

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо у проточній воді та обсмажуємо до м'якості у посуді з витопленим жиром. Потім додаємо солодку паприку, ретельно перемішуємо.

Всі овочі споліскуємо у воді, помідор нарізаємо досить крупно, моркву – кружальцями, а болгарський перець – кубиками.

Потім додаємо в посуд з обсмаженою цибулею м'ясо, томати, моркву і болгарський перець, ретельно перемішуємо. Заливаємо водою, щоб вона покрила всі інгредієнти, кидаємо лавровий лист і запашний перець. Накриваємо кришкою та варимо приблизно 40 хвилин.

Тим часом чистимо картоплю, промиваємо її та нарізаємо середнім кубиком. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.

Додаємо в каструлю картоплю разом із сіллю, чорним перцем, перцем чилі та часником. Перемішуємо та варимо ще 20 хвилин – до готовності.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники на 5-10 хвилин, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем і додаємо в бограч. Доводимо до кипіння, якщо потрібно – досолюємо. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися супу 10-15 хвилин.

Подаємо густий і наваристий бограч до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців